DİE'de yeniden yapılanma adı altında yapılan uygulamalar personeli ayağa kaldırdı

Haber Giriş : 14 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin veri ambarı olarak bilinen Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE), içten içe kaynamaya başladı. DİE'de yaklaşık 900 yetişmiş personelin bölgelere anketör olarak tayin edilmesine tepki amacıyla çalışanlar bugün DİE önünde basın açıklaması yapacaklar.

DİE Başkanı Ömer Demir öncülüğünde yürütülen değişime tepki gösteren çalışanlar, konusunda uzman kişilerin Anadolu'nun ücra köşelerine tayin edilmesini, ?mevcut personelin tasfiyesi olarak? yorumluyorlar. Yetişmiş personel bölgelere tayin edilirken dışarıdan gelenlerin öncülüğünde oluşturulan komisyon kurumun bütün bilgi işlem yapısını değiştiriyor. Eğer atamalar gerçekleşirse 2 milyar lira maaş alan bir uzman, Diyarbakır'da kapı kapı dolaşıp anket yapacak. Ankara kulislerindeki iddialar şöyle: ?Kamu bankalarından yatay geçiş yapanlar ise merkezde çalıştırılıyor. Değişim sürecinde müdürlüklerin çoğu iptal edildi, şube müdürlükleri birleştirildi. Çoğu şube müdürü çalışan statüsüne atandı.

Başkan Yardımcısı Ömer Toprak eşi için Sağlık İstatistikleri adı altına yeni bir şube açılarak Şube Müdürü yapıldı. Atamaların temelini ise Avrupa Birliği'nin bölgesel bazda istatistik istemesi olarak oluşturuyorlar. Avrupa'da yok ama Türkiye'de bölgesel istatistik birimleri kurulacak. Merkezde çok az insan kalacak, uzman kadrolar bile seçilen bölgelere gönderilecek. 2006 yılının sonunda bölgelere 3 bin 200 personel atanacak. Merkezde de 3 bin personel istihdam edilecek. Şu an DİE'de çalışan personel sayısı bin 300 civarında. Bunun yaklaşık 650'si teknik personel. Önemli bir kısmı da emekli edilmeye zorlanıyor. Merkezdeki personelin hepsi bölgelere gönderilse bile bölgelere yaklaşık 2 bin elemana gereksinim var. İlk etapta DİE Merkezi'ne kaç kişinin alınacağı ise tam olarak bilinmiyor.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber