Trafik canavarına ibretlik müebbet

Polisten kaçarken aracıyla Ayten Göksal'a çarpıp öldüren ve kaçmaya devam eden ehliyetsiz, alkollü sürücüye ömür boyu hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mart 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik canavarına ibretlik müebbet

ANKARA Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesi, alkollü araç kullanıp polisten kaçarken ölümlü kazalara sebebiyet veren sürücülerle ilgili ibret olacak bir karara imza attı. Mahkeme, polisten kaçmaya çalışırken, karşıdan karşıya geçen Ayten Göksal'a (51) çarparak ölümüne sebep olan alkollü sürücü Murat Karakaya'ya "müebbet hapis" cezası verdi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Mahkeme, cezadan herhangi bir indirim de yapmadı. Dava dosyasına göre, 13 Ocak 2014 tarihinde Murat Karakaya, kiraladığı araçla alkollü bir şekilde arkadaşlarıyla birlikte Sincan içinde gezmeye başladı. Karakaya, araçla gezerken, bir büfeden bira alarak araç içinde de içmeye devam etti. Alkolün de etkisiyle aracını hızlı bir şekilde kullanmayı sürdüren Karakaya, devriye gezen polisler tarafından fark edildi. Tehlikeli ve süratli araç kullanan Karakaya, polisin "dur" uyarısına rağmen kaçmaya çalıştı.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber