Cezaevlerinde toplam 18 bin sapık var

Bakan Gül: Cinsel suçlardan 18 bin 492 tutuklu veya hükümlü var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2018 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevlerinde toplam 18 bin sapık var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye cezaevlerinde 18 bin 492 kişi cinsel suçlar ve tecavüzden tutuklu veya hükümlü olduğunu söyledi.

Konya'daki programında gazetecilere konuşan Bakan Gül, cezaevlerinde cinsel suçlar, uyuşturucu ve hırsızlıktan kaç kişinin tutuklu veya hükümlü olduğunu açıkladı.

Gül'ün verdiği bilgiye göre 51 bin 359 kişi uyuşturucu suçundan, 41 bin 343 kişi hırsızlıktan, 18 bin 492 kişi de cinsel suçlar ve tecavüzden tutuklu veya hükümlü.

Konu hakkında cezaların ve tedbirin artırılmasının gündeme geldiğini ifade eden Gül, "Asıl olan, bu olayların hiç mahkeme ve karakola intikal etmeden önlenebilmesidir" dedi.

İstismar düzenlemesi

Cinsel istismara dair hükümet bünyesinde kurulan komisyona değinen adalet bakanı, yaptırımlar konusunda bilgi verdi:"'Devlet Memurları Kanunu'nda bu tür kişilerin memur olamayacağı, bu tür konularla yargı önüne gelmiş olan kişilerin bazı işlerde çalıştırılmaması, çocuklardan uzak tutulması ve bunların test edilmesi, çocuklara yakın temas edecek meslek gruplarında bazı testlere tabi tutulduktan sonra orada çalıştırılması ve sabıka kaydında bu kişilerin suçlarının gözükmesi gibi tedbirler ve infaz kanununda bu tür suçları işleyen sanıklarla ilgili birtakım tedbirlerin artırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kimyasal kastrasyon dediğimiz tedbiri de, bu işin bütün sorunu kökten çözecek tedbir olarak değil; hakimin, Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle istişaresi sonucunda her vakaya özgü dosyanın kişiselleştirilerek, o kişiye bu tedbir uygulanırsa, faydalı olacak bir durum varsa bu tedbirin uygulanacağı düzenlemeyi tartışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber