07/05/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Anayasa değişikliği...

- TBMM Genel Kurulunda, 22 Temmuz'da yapılacak seçimde, 25 yaşındakilerin milletvekili olabilmesi ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması yapılacak.

- Genel Kurulda, "cumhurbaşkanının halk oyuyla ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini"de içeren anayasa değişiklik teklifi ilk turunun yapılması bekleniyor.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da, Vakıflar Haftası'nın başlaması dolayısıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

3- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, 4,5 yıllık çalışmalarını düzenleyeceği basın toplantısıyla anlatacak.

4- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Halk Bankasının halka arz sonuçlarına ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığında düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümlerinin Güçlendirilmesi Projesi"nin uygulama protokolü imza törenine katılacak.

6- Karayolu Trafik Haftası...

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da, hafta dolayısıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

- İstanbul Valisi Muammer Güler'in katılımıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi'nde etkinlikler düzenlenecek.

7- BM Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Kosova'nın geleceği konusunda Stockholm'de basın toplantısı düzenliyor.

8- İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki Stockholm'de.

- İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüşecek olan Mutteki'nin, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nde konuşması ve basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

9- Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da, Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı'nın düzenlediği siyaset okulu seminerinde, "2007 Mayısında Türkiye ve Dünya" konulu konuşma yapacak.

10- Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Servet Yıldırım için Kars'ın Kağızman ilçesi Kaymakamlık binası önünde tören düzenlenecek.

11- Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığınca düzenlenen "Engelli Sporcuların Eğitici Eğitimi" konulu çalıştay, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde başlayacak.

12- Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş'in katılımıyla İstanbul'da, Konut Finansmanı ve Tutsat (mortgage) Yasasının tüketicilere ve bankacılık sektörüne yansımaları konusunda basın toplantısı düzenlenecek.

13- Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Adana'da Toyota Plaza Onatça'nın Satış Türkiye Birinciliği ile genel müdürlük özel ödülünü kazanması nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.

14- Toplantı... Tören...

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve üniversite rektörlerinin katılımıyla "Sağlıklı Kentler Birliği Proje Ortaklığı" imza töreni, İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılacak.

- Vali Kıraç, Vakıf Haftası Kutlama Komitesi ve vakıf temsilcilerini kabul edecek, İzmir Ticaret Odasında, düzenlenen konferansa katılacak.

- Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü tarafından, Karain bölgesinde bulunan sualtı mağarasıyla ilgili Rektörlük binasında basın toplantısı düzenlenecek.

- Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Vişneli köyünde, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından korucular günü etkinliği düzenlenecek.

- Açık deniz eğitimlerine katılacak Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı 1. sınıf öğrencileri Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Donanma Komutanlığından törenle uğurlanacak.

15- Vergi kaçağı "can sıkıyor"

- Maliyenin incelemeleri, vergi kaçağının bazı sektörlerde yüzde 100'ü bulduğunu ortaya koydu.

-Gelir İdaresi Başkan Vekili Arıoğlu:

-"Bu sonuçlar, risk analizlerinde ne kadar etkin olduğumuzun da bir göstergesidir. Denetimler yaygınlaşarak, devam edecek"

16- Üretilen 5 otomobilden 4'ü AB'ye satıldı.

-Yılın ilk 4 ayında, otomotiv ihracatının yüzde 80,4'ü AB'ye gerçekleştirildi.

-İhracatın yarısından fazlası ise Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere'ye yapıldı.

17- Mersin limanında devire doğru...

-Mersin limanı devrinin, 11 Mayıs'ta yapılması planlanıyor.

-Devrin gerçekleşmesiyle, 755 milyon dolar Özelleştirme İdaresinin kasasına girecek.

18- 43. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan start alacak.

19- Futbolda Lig B'ye yükselme maçları, Ankara'da başlıyor.

- Cebeci İnönü Stadı'nda yapılacak maçlarda Aksarayspor ile Aliağa Belediyespor, Trabzon Değirmenderespor ile Bursa Merinosspor karşı karşıya gelecek.

20- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final 2. maçında CASA TED Kolejliler ile Türk Telekomspor Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber