Hangi parti ne kadar hazine yardımı alacak?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca 5 partiye verilecek Hazine yardımıyla ilgili prosedür devam ediyor.

Söz konusu çalışmaların tamamlanmasının ardından, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Doğru Yol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Genç Parti'nin Hazine yardımı, bu partilerin hesaplarına yatırılacak.

Yardımın, Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini ilan ettiği tarihten itibaren 10 gün içinde ödenmesi zorunluluğu bulunduğunu belirten bir üst düzey yetkili, ''Seçim takvimi 4 Mayıs'ta ilan edildiği için bizim de Hazine yardımlarını en geç 14 Mayıs'a kadar ödememiz gerekiyor. Şu an bir gün belirtmem mümkün değil ama eğer Cuma'ya kadar yetiştiremezsek, Hazine yardımlarını son gün olan 14 Mayıs Pazartesi günü hesaplara geçirmiş oluruz'' dedi.

Kanun gereği Anavatan Partisine Hazine yardımı verilmediğine dikkat çeken yetkili, bu partiye yardım olayının daha önce mahkemeye intikal ettirildiğini, o sürecin de halen devam ettiğini vurguladı.

Ocak ayında 108 milyon YTL Hazine yardımı yapılan 5 siyasi partinin, 14 Mayıs'a kadar alacakları seçim yardımı tutarları şöyle:

AK Parti: 94,1 milyon YTL

CHP: 53,2 milyon YTL

DYP: 26,2 milyon YTL

MHP: 22,9 milyon YTL

Genç Parti: 19,9 milyon YTL

Bu arada Maliye Bakanlığı yetkilileri, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) da seçim öncesi 100 milyon YTL ödeneği bulunduğunu bildirdiler. Yetkililer, seçim sürecinde YSK'nın da herhangi bir ödenek sorunu olmadığını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber