Bilgisayar öğretmenlerine koordinatörlük ücreti verilecek

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET Özel Haber

Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğüne yazılı olarak yapılan başvurularda, bilgisayar dersi okutan öğretmenlerin işletmelerde meslek eğitiminde koorinatör olarak görevlendirilip görevlendirilmeyeceği sıkça sorulan bir konudur.

Bahsi geçen genel müdürlük 16.2.2004 tarihinde bu hususu Personel Genel Müdürlüğüne iletmiştir. Genel Müdürlüğün 05.05.2004 tarihinde verdiği cevap ve Talim ve Terbiye Kurulunun 31.12.2003 tarihli kararına göre, bilgisayar derslerini okutan öğretmenlere koorinatörlük görevi verilebileceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, Genel Müdürlüğe bağlı okul türlerinde uygulanan/ uygulanacak olan haftalık ders çizelgelerinde yer alan "Bilgisayar -I ve Bilgisayar II" derslerinin dışındaki bilgisayar derslerini okutan öğretmenlere, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 267 maddesine göre işletmelerde meslek eğitiminde koorinatörlük görevinin verilmesi ve 20 Mayıs 1999 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin bazı Maddelerininin Değiştirilmesi ve Bu Esaslara Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Esasların 15. maddesine göre de koorinatörlük ücreti ödenmesi uygun görülmüştür.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber