İki müsteşar yardımcısının 20 yıl hapsi istendi

Haber Giriş : 17 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gebze'de ortaya çıkartılan binlerce tonluk akaryakıt yolsuzluğu, son seçime AKP'den milletvekili adayı olarak giren iki bürokratı içine alacak şekilde genişliyor.

Gebze Savcılığı tarafından hazırlanan fezlekede halen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Kemal Albayrak ile Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler, görevi suistimal ve rüşvet alma suçlamalarına hedef oldular.

Gebze Savcılığı tarafından İstanbul DGM Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede ayrıca, Gümrükler Genel Müdürü Sezai Uçarmak ile akaryakıt kaçakçılığını yapan şirketin temsilcisi olarak çalışan emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat'ın da yargılanmaları istendi.

Fezlekede suçlanan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak, AKP döneminde müsteşar yardımcılığına getirilmişti. Albayrak 1996 seçimlerinde Refah Partisi Kırıkkale Milletvekiliği yapmış, ayrıca 3 Kasım 2002 seçimine AKP adayı olarak katılmış ancak kaybetmişti.

Fezlekede suçlanan ikinci önemli bürokrat olan Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler ise 3 Kasım 2002 seçimlerinde, AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, ancak listeye girememişti. Güler, ardından AKP hükümetinin kurulmasından sonra eskiden beri çalışmakta olduğu Gümrük teşkilatına, Müsteşar Yardımcısı olarak atanmıştı.

Fezlekeye adları yer alan bu bürokratların halen görevlerinin başında oldukları ortaya çıktı. Hürriyet'in telefonla makamından konuştuğu, Hüseyin Hüsnü Güler, ?Görevimin başındayım. Fezlekede adımın geçmesi tamamen komplo' dedi.

Gebze Cumhuriyet Savcısı Utku Salih Dinçer tarafından hazırlanıp İstanbul DGM Başsavcılığı'na gönderilen 11 Haziran 2004 tarihli Fezleke'de, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak, Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler ve Gümrükler Genel Müdürü Sezai Uçarmak haklarında, ?Teşekkül halinde kaçakçılık', ?Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', ?Resmi evrakta sahtecilik', ?Rüşvet almak' iddialarından 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bürokratlar hakkında ayrıca ömür boyu memuriyetten men cezası da istendi.

Aralarında Emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat'ın da bulunduğu toplam 30 zanlı hakkında ayrıca, gümrüklerden kaçırılan 1 trilyon 890 milyar liralık ÖTV kaçağının 3 katının kendilerinden ceza olarak geri alınması talep edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber