MİT'in FETÖ operasyonları Avrupa'da da devam edecek

MİT, Kosova'dan sonra FETÖ'nün orta Afrika ülkesi Gabon'daki yapılanmasını da çökertti. KARAR'a konuşan güvenlik kaynakları, Avrupa dahil her kıtada örgüt üyelerinin sıkı takibe alınarak 3 aşamalı operasyonla yakalandığını anlattı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 11 Nisan 2018 08:20, Son Güncelleme : 11 Nisan 2018 08:35
MİT'in FETÖ operasyonları Avrupa'da da devam edecek

Türkiye FETÖ'ye karşı yurtiçinde ve yurtdışında mücadeleyi sürdürüyor. Kaçan FETÖ'cüler dünyanın dört bir yanında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından adım adım izleniyor. MİT tespit ettiği FETÖ'nün yöneticilerine o ülkedeki istihbarat teşkilatlarıyla koordinasyon halinde operasyon yaptı. Mart ayı sonunda Kosova'da 6, dün de Gabon'da FETÖ yöneticisi olan Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT'in operasyonuyla ele geçirildi. Gabon'un başkenti Librevil'den özel uçakla getirilerek sorguya alınan FETÖ'cülerin üzerinden örgütsel dokümanlar, para ve elektronik haberleşme cihazları bulundu. KARAR'ın bilgi aldığı güvenilir kaynaklar, bu operasyonların Avrupa dahil her kıtada devam edeceğini belirterek, güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatının içeride de dışarıda da teröristlerin sıkı takibe alındığını belirtti.

Kaynaklar operasyonların FETÖ'cülerin yerlerinin belirlenmesi ile başladığını, ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra o ülkeyle olan ikili anlaşmalar veya görüşmeler sonrası istihbarat teşkilatlarının koordinasyon halinde ortak çalışma yürüttüğünü, son aşamada da şüphelilerin yakalanarak Türkiye'ye geterildiğini bildirdi. FETÖ'nün yurtdışında kendisini güvende hissettiğini ve rahat davrandığını ifade eden kaynaklar, örgütün Türkiye içinde bir hareket alanı kalmadığını ve tüm planlamasını dışarıya dönük yaptığını ifade etti. Kaynaklar, FETÖ'nün öncelikle Türkiye'de kalan üyelerinin dışarı çıkarılması ve bulundukları ülkede aleyhe propaganda faaliyetleri yaptıklarını belirtti. Yapılan operasyonların ise örgütün faaliyetlerine darbe indirdiğini belirten kaynaklar, tedirginliğin arttığını, yakalanma korkusu yaşadıklarını kaydetti.

FETÖ'cülerin bulundukları ülkelerin devlet yetkilileri ve güvenlik teşkilatlarının terör örgütüyle ilgili bilgilendirildiklerini belirten kaynaklar, sadece Türkiye için tehdit olmadıklarının anlatıldığını bildirdi. FETÖ'cülerin bulundukları her ülkede devlet sistemine sızma girişimleri olduğunu, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda etkin olma çabasına girdiklerini ifade eden kaynaklar, bu ülkelerin de bir süre tehlikeyi farkederek işbirliği yaptıklarını belirtti. FETÖ'ye karşı yapılan mücadelenin kararlılık ve sabır gerektirdiğini belirten kaynaklar, sadece Balkanlar ve Afrika ülkeleriyle sınırlı olmayacağını, Avrupa ülkelerinde de benzer operasyonlar gerçekleştirileceğini vurguladı.

OPERASYONLAR TERÖR BİTENE KADAR SÜRECEK

MİT geçtiğimiz hafta benzer bir operasyonuyla Kosova'dan altı FETÖ'cüyü Türkiye'ye getirmiş, bu operasyon Kosova'da tartışmalara neden olmuştu. Kosova başbakanı operasyondan haberdar olmadığını belirterek içişleri bakanı ve istihbarat servisi başkanını görevden almıştı. TBMM'de gazetecilerin Gabon'daki MİT operasyonuyla ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "MİT'in yurt dışı operasyonları terörle mücadelede şarttır, terör bitene kadar sürecektir" dedi. Bozdağ MİT'in benzer operasyonlarla 18 ülkeden 80 'FETÖ'cüyü' Türkiye'ye getirdiğini söyledi.

HİLAL ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber