Eski MİT'çinin cezası ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Eymür'ün cezası, paraya çevrilerek ertelendi.

İnternet sitesinde Mahmut Karaduman'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski MİT görevlisi Mehmet Eymür'ün çarptırıldığı 6 aylık hapis cezası, paraya çevrilerek ertelendi.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Eymür katılmadı. Duruşmada Mahmut Karaduman'ın avukatı Eyyüp Yardımcı hazır bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan hakim Şükrü Çetin Özalın, sanığın 1998 yılında MİT Müsteşarlığı Terör Merkezi yöneticiliğinden emekli olduğunu ve Atin Anadolu Türk adlı bir internet sitesi bulunduğunu bildirdi.

Bu sitede 6 Eylül 2004'te ''MİT Raporu ekleri-Şükrü Balcı'' adlı bir yazı yayınlandığını belirten Özalın, yazıda, 1. MİT Raporu olarak bilinen ve 1987 yılında basına yansıdığı ileri sürülen rapordan alıntılar yapıldığını anlattı. Hakim Özalın, aynı yazıda eski İstanbul emniyet müdürlerinden Şükrü Balcı hakkındaki bazı ithamlara yer verildiği ve Mahmut Karaduman'ın Şükrü Balcı ile irtibatının bulunduğu, 1922 Musul doğumlu Karaduman'ın silah ve uyuşturucu madde kaçakçılarından olduğunun iddia edildiğini bildirdi. Söz konusu yazıyla Mehmet Eymür'ün, ''hakaret'' suçunu işlediğini belirten hakim Özalın, Eymür'ü eski TCK'nın 480. maddesi uyarınca 6 ay hapis ve 440 YTL adli para cezasına çarptırdı.

Eymür'ün hapis cezasını önce bin 980 YTL adli para cezasına çeviren hakim Özalın, daha sora bu cezayı da sanığın sabıkasız oluşu ve cezanın ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber