MEB'den açıklama: 'Dua'dan rahatsızlık duyanların' attığı manşet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Mamak Refet Bele İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeninin, okul idaresi tarafından, ''öğrenciye ders kitabı dışında dua tavsiye etmemesi konusunda tutanakla uyarıldığını'' bildirdi.

Yazılı açıklamada, bugün bir gazetede ''İşte eğitimi yöneten zihniyet'' başlığıyla yer alan haber ile ilgili olarak açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

6/A sınıfından bir öğrencinin ''ezberledikleri duaları unutmamak için okuyabilecekleri bir dua veya sure olup olmadığını'' sorması üzerine Mamak Refet Bele İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni Fatih Daldal'ın konuyu araştırarak bir dua tavsiye ettiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bunu tespit eden okul idaresi, söz konusu öğretmeni, 16 Ocak 2007 Salı günü, ders kitabında bulunan dua ve sureler dışında tavsiyede bulunmaması gerektiği konusunda tutanakla uyarmıştır.

Daha sonra yukarıda belirtilen olayın devam edip etmediği takip altına alınmış, devamında herhangi bir olayın meydana gelmediği tespit edilmiştir.

Hal böyle iken söz konusu gazetenin haberi değişik bağlantılarla, yeni ve herhangi bir işlem yapılmamış gibi göstermesi gazetecilik mesleğiyle bağdaşmamakta ve kamuoyunu etkileme amacı taşımaktadır.''

Açıklamada, söz konusu tutanağa da yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber