Doktorların Türkiye'nin 6 bölgesinden Ankara'ya başlattığı yürüyüş devam ediyor

Haber Giriş : 18 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'den yola çıkan ve dün İstanbul'a varan yürüyüşün Trakya Kolu, Haydarpaşa Numune Hastanesi bahçesinde toplandı.

Türk Tabipler Birliği'nin çağrısıyla, doktorların özlük haklarının iyileştirilmesi ve herkese ücretsiz sağlık hakkı verilmesi istemiyle dün Türkiye'nin 6 bölgesinden Ankara'ya başlatılan ?Umuda Beyaz Yürüyüş? devam ediyor.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı grup, hastaneden Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.
Döviz ve pankartlar taşıyan grup, yürüyüş boyunca sloganlar attı.

Kadıköy İskele Meydanı'nda basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy, taleplerinin halkın talepleri olduğunu ifade ederek, ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti verilmesi için yürüdüklerini söyledi.

Sağlık hizmetlerinin ticari meta haline getirilmesine karşı olduklarını vurgulayan Gürsoy, ?Ne yazık ki siyasi iktidar bunlara karşı hiçbir duyarlılık göstermiyor. Bu yüzden Ankara'ya iktidarın kulağının dibinde seslenmeye gidiyoruz? diye konuştu.

Gürsoy, Türkiye'nin 6 bölgesinden dün başlayan yürüyüşün 19 Haziran Cumartesi günü Ankara'da sona ereceğini belirterek, Türk Tabipler Birliği'nin genel kurulunda da taleplerin bir kez daha dile getirileceğini ve hükümete iletileceğini bildirdi.

Sağlığın barıştan soyutlanamayacağını dile getiren Gürsoy, barış güvercinleri uçurdu. Açıklamanın ardından yürüyüşçüler, Ankara'ya gitmek üzere yeniden yola çıktı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber