TC kimlik numarası olmayanlar oy kullanamayacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gültay Şendur, muhtarlıklara asılan seçmen listelerinde adı olup da TC kimlik numarası olmayan vatandaşların oy kullanamayacakları uyarısında bulundu.

Seçimlerde eğitimin önemli olduğunu belirten Şendur, sandık kurullarında görev yapacak olan görevlileri eğitim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Seçmen listelerinde adı olmayan vatandaşların 21 Mayıs Pazartesi gününe kadar muhtarlıklara veya Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade eden Şendur, seçimde görev alacak kişilere bilgilendirici eğitim kursları düzenleyeceklerini, basın kuruluşlarının da nasıl oy kullanacakları konusunda seçmenlere yönelik uyarıcı haberler yapması gerektiğini kaydetti.

Mersin'de, şu anki seçmen listelerine göre, merkezde 486 bin 209, ilçelerde ise 487 bin 65 kişi olmak üzere toplam 973 bin 274 kişinin oy kullanacağını belirten Şendur, "Muhtarlıklara asılı bulunan seçmen listelerinde adı olup, TC kimlik numarası olmayan vatandaşlar oy kullanamayacaklar. Vatandaşların TC kimlik no ve ismi listede olmayan vatandaşlarımız da 21 Mayıs Pazartesi gününe kadar muhtarlıklara veya merkez ilçe seçim kurullarına başvuruda bulunsunlar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber