BOTAŞ'ta sendika protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Petrol-İş Sendikası üyeleri, BOTAŞ'ın sözleşme aşamasındaki tavırlarını protesto etti.

Petrol-İş Sendikası üyeleri, ''toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tavrı'' nedeniyle BOTAŞ yönetimini protesto etti.

Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, BOTAŞ Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, BOTAŞ'ta toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uzun süredir devam etmesine rağmen çözümlenemeyen sorunları olduğunu söyledi.

Ücret skalasının ve yan kademe sisteminin kaldırılması sonucunda işe giriş ücretlerinin düşürüldüğünü savunan Özgen, aynı işi yapan personelin ücretleri arasında büyük fark bulunduğunu ifade etti. Saha tazminatının herkese ödenmediğini kaydeden Özgen, ''Kapsam İçi Personel Yönetmeliği''ndeki unvanların da iade edilmediğini dile getirdi.

Özgen, geçen hafta gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmesine işverenin, İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı ile İşçi ve İşveren Müdürünü görevlendirdiğini bildirerek, bu kişilerin ''muhatapları olmadığını'' savundu. Bunun üzerine toplantıyı terk ettiklerini belirten Özgen, yeni bir toplantı tarihi de almadıklarını kaydetti.

BOTAŞ çalışanlarına seçim sürecini iyi değerlendirmeleri çağrısında bulunan Özgen, Petrol-İş'in bağlı olduğu Türk-İş ile ilgili olarak, ''Kamu kesiminde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. Ama maalesef konfederasyonumuz, bu süreci istediğimiz gibi yönetemiyor'' dedi.

Öte yandan, Eskişehir Yolu'ndaki BOTAŞ Yapracık İstasyonu'nda da sendika üyelerinin basın açıklaması yaptığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber