Turkcell 3G'ye geçişte önemli bir adım atıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell'in, 3G alt yapı ihalesiyle ilgili şartnamesini tamamlayarak ihaleye katılacak firmalara ilettiği bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin, 3G teknolojisini kısa sürede müşterileriyle buluşturmak için alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, ''Turkcell, yaptığı hazırlıklar çerçevesinde lisansların dağıtımından hemen sonra 3G'yi hayata geçirmek üzere alt yapı yatırımı için satın alma ihalesi açıyor. Üretici firmaların ihaleye yoğun ilgi göstermesi bekleniyor'' denildi.

İki yılı aşkın süredir 3G ile ilgili test çalışmalarını sürdüren Turkcell'in, hazırlıklarda son aşamaya geldiği ve 2G alt yapısının tümü 3G uyumlu olan şirketin 3G için sıfırdan bir yatırım yapmayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şirket, var olan 2G/GSM şebekesi üzerine yapacağı yatırımlarla 3G şebekesini kuracak. Böylece Turkcell, Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirtilen süreden de önce kapsama zorunluluğu getirilen alanı aşmayı amaçlıyor.

Turkcell, telekomünikasyon alt yapısı, ticaret ve sanayi hacmi, mobil penetrasyon oranları göz önüne alındığında Türkiye'nin her açıdan 3G'ye hazır olduğuna inanıyor. Turkcell, görüntülü görüşme olanağının yanı sıra, 3G'nin getireceği hızla birlikte müşterilerine daha gelişmiş hizmet ve ürünleri daha hızlı kullanma olanağı yaratacak. 3G teknolojisi, sadece Türk halkını hak ettiği servis ve uygulamalara kavuşturmakla kalmayacak, aynı zamanda Türk ekonomisine lokal bilgi birikimi, teknoloji kullanımı, ihracat katkısı, istihdam ve nitelikli iş gücü talebi gibi katkılar sağlayacak.''

Açıklamada, Turkcell'in, lisansların dağıtımının ardından en kısa sürede 3G'yi hayata geçirmek için sadece alt yapı çalışmaları konusunda değil yeni ürün ve hizmetleri müşterilerine sunmak üzere çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber