Eski DP Başkanı'ndan Yargıtay'a başvuru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP eski genel başkanı Aydın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Anavatan ve DYP'nin Demokrat Parti adı altında birleşme kararına itiraz etti.

Demokrat Parti (DP) eski genel başkanı Yaşar Aydın, başsavcılık önünde yaptığı basın açıklamasında, 8 Mayıs 2005'te yapılan kongrede alınan karar doğrultusunda, Anavatan partisi ile birleşme kararı alan Demokrat Parti'nin söz konusu kararının geçersiz olduğunu öne sürdü.

Birleşme kararına ilişkin gerekli duyurunun tüm delegelere yapılmadığını ve delege olmayanların delege gösterildiğini iddia eden Yaşar Aydın, itirazlarını şöyle sıraladı:

?Divan tutanağındaki imzalarda sahtecilik yapılmıştır. Hazirun listesindeki imzalar çoğunluğu sağlamamaktadır. Birleşme kararı genel kurul toplantısını Anavatan Partisi eş zamanlı yapmamıştır.

Tasfiye kararı için gereken 2/3 oranı gözetilmeden, 279 delegeden toplanan 97 üyenin 87'sinin kabulü ile karar alınmıştır. Bu da ana tüzük ve siyasi partiler yasasına aykırıdır. Anavatan yöneticilerinin açıklamaları da göstermektedir ki para karşılığı muvazaalı devir işlemi yapılmıştır. Tasfiye kurulu gerekli süreçleri gerçekleştirmediği için işlem geçersiz hale gelmiştir.?

Yaşar Aydın, dilekçelerinde, ?8 Mayıs 2005 tarihli genel kurulun ve bu genel kurulda alınan kararların iptali, geçersizliği ile genel kurulun yenilenmesini arz ve talep ettiklerini? bildirdi.

Soruları da yanıtlayan Aydın, bir soru üzerine, 2005 yılında yapılan DP kongresinin geçersiz olduğunu yineleyerek ?Şu anda, hali hazırda DP'nin genel başkanı benim? dedi.

?Neden bu kadar bekledikten sonra itiraz ediyorsunuz?? sorusunu yanıtlarken Aydın, ?Daha önce itiraz ettiklerini, birleşme süreci ile ilgili uyarıda bulundukları? söyledi.

?DP Genel Başkanı hala sizseniz Cemal Şen'in İçişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuruyu nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusunu yanıtlarken de Aydın, şunları söyledi:

?Şen, bizim partimize Melih Gökçek Beyle 2000'li yılların başında gelmiştir, ben o zaman Ankara il başkanıydım. Sayın Şen'in o dönemde disiplin kuruluyla bir sıkıntısı oldu ve disiplin kuruluna verilerek partimizden ayrıldı, çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum. Demokrat Parti ile şu an hukuki ve siyasal hiçbir bağı yoktur. Mevcut bir siyasi parti varken aynı adla ikinci bir başvuru olamaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber