Çocuk muyuz, öğretmen miyiz?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavda başarısız olan öğrencilerin öğretmenlerini belirlemek ve hangi öğretmenin konuları anlatmadığını ya da dersleri programa göre işlemediğini ortaya çıkarmak için öğretmenleri, okullar arası veya il genelinde yapılacak ortak sınavlar aracılığıyla ifşa edeceğini açıkladı.

Konuyla ilgili projenin sorumlusu olan MEB Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın, "Öğretmen uyandırılacak. Ortak sınav sorularını hazırlarken öğretmenler öğrenci mazeretlerine benzer şekilde "o konuyu daha işlemedik" diyemeyecek" dedi.

Bir ay kadar önce öğretmenleri "ifşa etmekle" korkutmaya çalışan ve "yasal işlim başlatmakla" tehdit eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey'in "Öğretmenlerimizin antenleri her tarafa kapalı. Dersini verip gidiyor. Bunun değişmesi lazım. Bayan öğretmenimiz dersten eşine, çocuklarına gidiyor, erkek öğretmenler okeye koşuyor. Akşamları da 'Acı hayat', 'Gelincik' gibi, diziler bol maşallah, zaman ayıramıyorlar" şeklindeki açıklamaları öğretmenler arasında büyük infiale neden olmuş, öğretmenler son bu iki açıklamaya çok sert tepki göstermişti.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Ekonomik, mesleki, özlük ve demokratik sorunlar altında inim inim inleyen, değil öğretmen olduğuna dünyaya geldiğine pişman hale getirilen ve yap-boz eğitim politikalarıyla mesleğine küstürülen öğretmenlerin sabrı, bu tür açıklamalarla kalmamış ve adeta sabır taşı çatlamıştır. Hiçbir bakan ve idareci kendi mahiyetinde çalışanlara bu tür ithamlarda bulunmazken MEB yöneticilerinin, öğretmenlerini azarlayan, küçümseyen ve haksız yere ikaz eden tavırlarını artırmaya devam etmektedir. Kamu görevlileri arasında yalnızca öğretmenlerin onuruyla bu kadar oynanmış ve her başarısızlık yalnızca öğretmenlere yıkılmıştır. Devlet hakimine, polisine, askerine duyduğu saygı ve güveni öğretmenlerine de göstermek zorundadır", dedi.

Öğretmenleri çocuk gibi uyararak, tehdit ederek, azarlayarak ve kötüleyerek başarılı olunamaz. Öğretmenlerin onuruyla oynayanları akıllarını başlarını almaya, saygılı olmaya ve bir daha bu tür beyanlarda bulunmamaya davet ediyor, son kez uyarıyor, aksi takdirde adli ve idari soruşturma başlatacağımızı bildiriyorum" şeklinde sert bir açıklama yapan Avcı, haddini ve sınırını aşan bu densizliklere 22 Temmuz'da önümüze konulacak sandıkta da cevap vereceğiz, dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber