Büyükanıt korkuttu: Yeni saldırı olabilir

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamadan sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin terörü lanetleyen açıklamalar yaptı. Büyükanıt, "Bu basit bir patlama değil, bunları her büyük şehirde bekleyebilirsiniz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın açıklamaları şöyle: Patlamayı gördüğümüzde şunu söyleyebiliriz. Asker gözüyle baktığımızda basit bir patlama değil. Bunları her şehirde, her büyük şehirde bekleyebilirsiniz. Terör örgütü büyük şehirlerde bunu yapabilir. Terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmak lazım. Kim destekliyor bunlara bakmak lazım.

Şahin: Endişeye mahal yok

Patlamadan kısa süre sonra olay yerine giden Başbakan Yardımcısı Mehmeet Ali Şahin ise patlamayla ilgili olarak, "Bu olaydan dolayı 'acaba yenileriyle karşılaşır mıyız' diye bir endişeye vatandaşlarımız kapılmasınlar" dedi.

Yazılı açıklamayla saldırıyı lanetleyen Sezer de şu mesajları verdi: Ulus'taki patlamada, dört yurttaşımız ile bir Pakistanlının yaşamını yitirmesinden, çok sayıda kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Masum insanları hedef alan bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri ve temsil ettikleri düşünceyi lanetliyorum. Ülkedeki huzur ortamını bozmaya çalışanlara ulusumuzun dayanışması ve güvenlik güçlerimizin özverili çabalarıyla hiçbir zaman izin verilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber