Türkiye'nin ilk hayvan hastanesi açıldı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Türk halkının sağlığı başta olmak üzere, Türk hayvancılığının gelişmesine darbe vuracağı gerekçesiyle hayvan ve et ithal edilmesine karşı olduklarını bildirdi.

Antalya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 600 bin YTL'ye mal olan Türkiye'nin ilk Hayvan Hastanesi Yeniköy beldesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör Hayvan Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarım sektöründe kayıtlı sisteme geçilemediğini, üretimin yeterli düzeye gelemediği, buna karşılık son yıllarda Türk hayvancılığında çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.

Damızlık hayvan ve et ithalatına kesinlikle karşı olduklarını belirten Güngör, şunları kaydetti:

''Halk sağlığı ve ülke ekonomisi açısından damızlık hayvan ithalatına karşı duruyoruz. Geçmiş yıllarda hayvan ithal edilmişti. O zaman da 5 bin hayvan ithal edilir, arkası gelmez deniliyordu. Ancak 280 bin adet hayvan ithalatı yapıldı. İthalatla ülkemize yeni yeni hastalıklar da girdi. En son AB ülkelerinde deli dana hastalığı görülmüştü. Hayvan ithal edersek, deli dana hastalığını da ithal etmiş oluruz. Halkımızın sağlığı çok önemli. Türk hayvancılığının gelişmelerini sürdürmek amacıyla üreticimizin yapmış olduğu çalışmalar oldukça başarılı. Islah çalışmaları oldukça iyi durumda. Islah çalışmaları önümüzdeki yıllarda çok daha fazla başarılı olacak. Eğer hayvan ithal edilirse bu gelişmelerin önünün kesileceğini düşünüyoruz. O nedenle hayvan ithalatına karşıyız.'' Hayvan ithalatının yapılmamasının ülke hayvancılığı için yararlı olacağını vurgulayan Güngör, ''Birliklerimizi kurduk, hayvancılıkta çok güzel gelişmeler var. Hayvanlar kayıt altına alınıyor, ıslah çalışmaları yapılıyor. Gelişmeler çok iyi. Hayvan ithalatı bu gelişmeyi durduracağına inanıyoruz'' dedi.

ANTALYA VALİSİ YÜKSEL

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, bugün dünya üzerinde sağlık, çevre ve açlık sorununun tartışıldığını söyledi. Dünya nüfusunun önümüzdeki dönemlerde 11 milyara çıkacağını, dünyanın büyük bölümünde toplumların açlıktan kırıldığını belirten Yüksel, şunları kaydetti:

''Tarımı nasıl iyi kullanmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Anadolu, yıllarca Türkiye'nin çevresindeki ülkeleri doyuran bir ülkeydi. Şimdi nasıl et ve hayvan ithalatı edebiliyor? Et ithalatı yapılması çok hicap edici bir durum.'' Antalya ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin hayvancılık sektöründe çok gelişmiş olduğunu vurgulayan Vali Yüksel, bugün meraların, otlakların, tarım toprakları ile yaylaların konut imarına açıldığını ifade ederek, ''Otlakları, meraları, yaylaları konuta açarsanız, hayvancılığınızı nasıl geliştireceksiniz'' dedi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı İlhami Kaplan da, Vali Alaaddin Yüksel'in tarıma büyük destek verdiğini, yaptığı projelerle hem kendilerine hem de çiftçilere yene ufuklar açtığını bildirdi.

Konuşmaların ardından, Vali ve beraberindekiler Türkiye'nin ilk Hayvan Hastanesinin açılışını yaptılar.

Hayvan Hastanesinde, ultrasonografi, röntgen, seyyar röntgen cihazları, tam teşekküllü laboratuvarlar yer alıyor. Hayvansal ürün, kan, idrar ve gaitadan yapılacak kontrollerle insanlara ve hayvanlara geçebilecek hastalıklar saptanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber