13 bin nüfuslu ilçe iki yıldır kaymakamsız

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde terör olaylarıyla gündeme gelen Hatay'ın Hassa ilçesi 2 yıldır kaymakamsız yönetiliyor. Kaymakamı bulunmayan 13 bin nüfuslu ilçenin işlerini ise Hassa Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Musa Tunç takip ediyor.

Hastane başhekimi, ilçe milli eğitim, ilçe tarım ve diğer müdürler, kaymakamın yazı işleri müdüründen izin almadan hiçbir işe girişemiyor. Hatay'ın güvenlik bakımından en önemli ilçelerinden biri olan Hassa, terör olaylarının sık görüldüğü bir özelliğe de sahip. Bu açıdan önemli bir konumda olmasına rağmen ilçede kaymakamın bulunmaması vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Kaymakamlık odası her sabah açılıyor. Personel tarafından temizlenip tozu alınıyor. Ancak bu makamda 2 yıldır hiç kimse oturmuyor. Dayalı döşeli kaymakamlık lojmanının ise kapısına kilit vurulmuş. Kaymakamlık lojmanı önünde 2 bin model bir Toyota Corolla marka makam otomobilinin ise 2 yıldır tekeri dönmüyor. Kaderine terk edilen lojman ve otomobil, ilçe halkı gibi yeni atanacak kaymakamın yolunu bekliyor. Hassa ilçesine kimi zaman Kırıkhan Kaymakamı Mehmet Alabacak, kimi zaman da Belen Kaymakamı Mehmet Öz vekalet ediyor. Vekalet eden başka ilçelerin kaymakamları kendi ilçelerini bırakıp 24 saat Hassa'da bulunamıyor. Ancak önemli durumlarda ilçeye geliyor. Yaklaşık bir buçuk yılı aşkın bir süre Hassa Kaymakamlığı'na vekalet eden Kırıkhan Kaymakamı Mehmet Alabacak, nöbetini uzun bir süreden sonra Belen Kaymakamı Mehmet Öz'e devretti.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan ilçenin dördüncü sınıf bir ilçe olmasından dolayı kaymakam atanamadığını söyledi. Nüfusu az olan ilçelere kaymakam atamalarının önceliklere göre yapıldığını belirten Kayhan, kaymakam atamalarında önceliğin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğunun altını çizerek, "Oradan geriye kalanlar da birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf, dördüncü ve beşinci sınıf ilçelere göre gerçekleşiyor. Hassa ilçemiz de nüfusu itibarıyla dördüncü sınıf ya da beşinci sınıf ilçelerimizden. Bu yüzden kaymakam ataması yapılamadı." dedi. Bu şekilde Türkiye'de 100 ilçenin kaymakamının bulunmadığını dile getiren Kayhan, İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Hassa'ya kaymakam adayı birinin atanması yönünde söz aldığını, ama ne zaman atanacağı ve gönderileceği konusunda bilgi sahibi olmadığını sözlerine ekledi. Öte yandan kaymakamsız ilçede geçtiğimiz günlerde 15 gün boyunca jandarma komando birlikleri teröristlere yönelik operasyonlar düzenlemiş, 5 terörist ölü, bir terörist de yaralı olarak ele geçirilmiş, bir Mehmetçik de şehit düşmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber