Diyarbakır Emniyeti 41 kişiyi gözaltına aldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın en kalabalık noktalarından Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda 6 kişinin ölümüne, onlarca kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırının ardından Diyarbakır'da emniyet birimleri alarma geçti.

Patlamadan sonra gece boyunca yapılan uygulamalarda polis 41 kişiyi 19 adet tabancayla birlikte ele geçirdi.

Ulus'taki patlamanın ardından Diyarbakır'da şüpheli paket ihbarları yapılmaya başladı. Bunun üzerine uygulamalarını yoğunlaştıran polis, şüpheli şahıslara göz açtırmıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 29 Mayıs 2007 tarihine kadar arama izni alan emniyet güçleri, özellikle halkın yoğun olduğu bölgelerde kontrollerini sürdürüyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli suçlardan aranan şüpheli şahıslar üzerinde yapılan kimlik kontrollerinde; 20 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalanan şüpheli şahıslar doktor raporlarıyla birlikte Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ne teslim edildi.

Ruhsatsız tabanca taşıyanlara yönelik yapılan uygulama ve aramalarda ise 21 şüpheli şahıs aralarında hayalet silahı olarak bilinen glock marka tabancanın da bulunduğu 19 adet tabanca, 3 adet şarjör ve 174 adet fişek ile birlikte ele geçirildi. Şşüpheli şahıslar hakkında gerekli tahkikata başlanıldığı bildirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Ankara'daki patlamanın üzerinden 24 saat geçmeden toplam 41 kişiyi 19 adet tabancayla birlikte yakaladı. Son bir haftadır şehrin değişik noktalarında uygulamalar yapan emniyet, şimdiye kadar çeşitli suçlardan aranan 100'ün üzerinde kişiyi gözaltına aldı.

Uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda da, toplam: 41.5 gram esrar maddesi ile birlikte 5 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında gerekli tahkikata başlanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber