Mesut Yılmaz'dan Erdoğan yanıtı: Hemşerime hesap sormam, ayıp olur

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİ Başbakanlardan Mesut Yılmaz, yarın memleketi Rize'de yapacağı miting öncesi hemşerileri ile hasret giderirken, çay üreticilerinin şikayetlerini dinledi.

Yılmaz bu sabah Trabzon'dan Rize'ye geçti. İl sınırında yaklaşık 500 kişilik grup tarafından karşılanan Yılmaz, ardından Rize'nin İkizdere İlçesi'ne geçti. Yılmaz'a Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı ile Doğru Yol Partisi Rize İl Başkanı Köksal Toptan da eşlik etti. Yol boyunca halkın sevgi gösterileri ile karşılaşan Yılmaz, bir çay alım merkezine girerek üreticilerle sohbet etti. Yılmaz daha sonra çay küreği ile alım yerindeki çayları havalandırdı. Özellikle yöre kadınlarının büyük ilgisiyle karşılaşan Mesut Yılmaz, buradan Kalkandere İlçesi'ne geçti. Belediye Başkanı AKP'li Nihat Çolak tarafından karşılanan Yılmaz, parkta simit ve kaşar yiyerek çevrede bulunanlarla sohbet etti. Çay alımlarında sınırlama uygulaması şikayeti ile karşılaşan Yılmaz, ?Yarın benim mitingim var. Kotayı kaldırırlar'' diyerek espri yaptı.

Bir kişinin ?Çaya kaç para verdiklerini biliyor musunuz?'' sorusu üzerine Mesut Yılmaz, ?Her halde 1 lira vermişlerdi'' deyince, aynı kişi ?Nerede? Rüyada bile bu parayı vermezler'' diye karşılığını verdi. Yılmaz bunun üzerine Başbakan Erdoğan'a atıfta bulunarak, ?5 yıl önce 750 bin lira (75 YKR) olacak dememiş miydi?'' diye sordu. Aynı kişi bu kez, ?Bunun hesabını soracak mısınız?'' deyince Yılmaz da, ?Ben hemşerimden hesap sormam, ayıp olur. Ona ben mi oy verdim? Herkes yapabildiğini yapar, hakemliği millet yapar. 5 yılda işte onların yaptıkları ortada. 22 Temmuz'da siz karar vereceksiniz. Ondan sonra sizin kararınıza göre herkes elinden geleni yapacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber