Etkili dadı seçme yöntemlerı

Çocuklarının daha sağduyulu ve empati kurabilen bireyler olması için çabalayan aileler, nitelikli dadı arıyorlar. Dadınızın nasıl olması gerektiğini belirleyin ve kriterlerinizden şaşmayın. Ayrıca sağlık raporu istemeyi de asla ihmal etmeyin

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Temmuz 2018 06:40, Son Güncelleme : 07 Temmuz 2018 23:34
Etkili dadı seçme yöntemlerı

Eevlatlarımızı emanet ettiğimiz kişileri seçerken çok dikkatli analiz yapmalıyız.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nden Uzman Klinik Psikolog Berra Baş, etkili bir dadı seçimi için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı...

SERBEST ÇAĞRIŞIM YÖNTEMİ

Elinize bir kalem alın ve 'İyi bir dadı nasıl olmalı?' sorusuna, aklınıza gelen tüm yanıtları yazın: Eğlenceli, keyifli, bilgili, dinamik, huzurlu, disiplinli, modern, dil bilen, kültürünü seven, aileye önem veren, çocuğu parka, bahçeye götürebilen, TV izletmeden çocuk yetiştirebilen gibi...

Hemen ardından iyi bir dadıda olmaması gerekenleri yazın: Sigara içmek, alkol kullanmak, bağırmak, antipatik olmak, saygısızca davranmak, telefona bağlı olmak, şiddete meyilli olmak, çocuk istismarına meyilli olmak gibi...

BÜTÇE ÖNEMLİ

Bu liste,aslında neyi aradığınızave nedenkaçındığınıza dairfarkındalık kazanmanızısağlayacaktır.

Niteliklerarttıkça, kaliteyebağlı fiyatlandırmadada artışolacağından ailebütçenizi hesaba katarak planlama yapmayaözen gösterin.

ÇEVRENİZDEN DESTEK ALIN

Bütün bu detayları içeren ilanınızıoluşturun, çevrenize dadı arayışı içerisindeolduğunuzu bildirin ve özgeçmişleringelmesini bekleyin.

YÖNTEMLERİNİZİ BELİRLEYİN

Profesyonel bir iş görüşmesi yaptığınızıunutmayın, sağduyunuzu kullanınve ayrıntılı sorular sorarak karşınızdakininne kadar dürüst olduğunuanlayın. Örneğin; 'Yabancı dil biliyorum'diyen birine, İngilizce bir sorusorun ve bu soru hakkındaki fikrinianlatmasını isteyin.

Etkili olduğunu düşündüğünüz üçadayı belirleyin ve evinize farklı zamanaralıklarında davet ederek, çocuklarınızlanasıl iletişim kurduklarını gözlemleyin.

Bu süreçte, üç aday arasında karar vermeden önce, dikkatli olmanız gereken beş temel prensibiniz olsun:

Çalışma saatlerinizle, bakıcının çalışma saatleri arasında uyumsuzluk var mı? Örneğin; siz mesaiye kaldığınızda, uyum gösterebilecek mi?

Seçtiğiniz bakıcının, eğitimleri tamamlanmış mı? Çocuk gelişimi eğitimine dair sertifikası ya da lisans belgesi var mı?

SAĞLIK RAPORU İSTEYİN

Deneyimi yeterli mi? Örneğin;yeni doğmuş bir bebeğe, nasıl bakacağıylailgili pratik bilgiye sahip mi?

Bununla ilgili referansı var mı? Daha önce çalıştığı yerle mutlaka kontaktta olun. Gerçekten orada çalışıp çalışmadığını SGK kayıtlarından teyit ettirin.

Belgesi olanlara öncelik verin.

Mesafe olarak, evinize yakın bir yerde ikamet edebilecek mi?

Ani bir olay gerçekleştiğinde eve ulaşımı kısa sürmeli ki, zaman kaybı yaşanmasın.

Psikolojik olarak sizlere verdiği izlenimin yeterli olup olmadığına dikkat edin, hatta rapor isteyin. Ayrıca herhangi bir bulaşıcı hastalığı ya da kronik hastalığı var mı? Bütün bunları belgelemesini talep edin ve sağlık raporu isteyin.

DİDEM SEYMEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber