Velilere sınav öncesi öneriler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'de başarı için, velilerin, çocuklarının sınav salonunu önceden görmesini sağlaması, stres yaratmamak için birkaç gün öncesinden itibaren sınav konularının konuşulmasının bırakılması, olumsuz davranışlarına karşı daha anlayışlı olunması ve üniversite adayının küçük hediyeyle mutlu edilerek motive olmasının sağlanması gerektiği bildirildi.

Adana Milli Eğitim Müdür vekili Atilla Gülsar, çocuklarıyla özverili şekilde ilgilenen ve gayret gösteren velilerin, sınav yaklaşırken takınacakları bazı tutum ve davranışların yıl boyunca yapılan çalışmaları boşa çıkarabileceğine dikkati çekerek, duyarlı olunmasını istedi.

Gülsar, velilerin, çocuklarını ''başarısız olursan sonucuna katlanırsın, sınavı kazanamazsan mahvoluruz'' gibi sözlerle korkutmaması gerektiğini de söyledi.

Bu tür sözlerin, öğrencinin stresini artıracağını, sağlıklı düşünmesini engelleyeceğini ve sınav öncesi günlerde ve sınavda dikkati toplama güçlüğüne yol açacağını belirten Gülsar, "Çocuklara karşı beslenen sevginin sınavla ilgili olmadığını göstermek için, sınav sonrası birlikte eğlenceli şeyler yapılmalı, kazanılamaması durumunda da alternatifler araştırılarak yeni seçenekler yaratılabilmelidir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber