KESK: Polisin yetkisini değil demokrasiyi genişletin

Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hazırlanan yasa tasarısıyla polisin yetkilerinin artırılmak istenmesini eleştirdi. Sendika, Türkiye'de vatandaşa baskıyı artıracak yasalar yerine, toplumun sınırsız demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınan ve polise verilen yetkileri artıran yasa tasarısı eleştirildi. Açıklamada, sokakta sorgulama yapma, kimlik tespiti yapılmaksızın tutuklama, herkesin parmak izini alarak fişleme, sınırsız arama yapma yetkisi, sendika ve kitle örgütlerini keyfi olarak basma ve ihtar yapmadan zor kullanma gibi yetkiler verildiği kaydedildi.

11 EYLÜL SENDROMUNA GÖNDERME

Bu yetkilerin demokrasiyle bağdaşmadığı ifade edilen açıklamada, ?Tüm insanlara potansiyel suçlu gözüyle yaklaşan bu anlayış, toplumsal huzur ve güveni sağlamaktan öne, güvensizliği ve zorbalığı hakim kılacaktır.

Özgürlük ve demokrasiyi askıya alıp, ?güvenliği' esas alan bu yaklaşım 11 Eylül sonrasında dünyayı nasıl bir kaosa sürüklediyse, bu yasa da Türkiye'yi aynı kaosa sürükleyecektir? görüşü savunuldu.

Açıklamada şöyle denildi:

?Henüz 1 Mayıs'ta yaşanan ölçüsüz şiddetin görüntüleri hafızalarda olanca canlılığıyla dururken, AKP'li bir grup milletvekilinin önerisiyle polisin yetkilerinin arttırılması doğrultusunda bir yasal düzenleme emekçilere ve demokrasi güçlerine yönelik saldırının yeni bir hamlesidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber