'Seyyar mescid'e yargı yolu açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, 'mescid otobüs' iddialarıyla ilgili eski İçişleri Bakanı Aksu'nun Bolu Belediye Başkanı Yılmaz hakkında 'soruşturma izni vermeme' kararını kaldırdı.

Danıştay 1. Dairesi, Bolu'da bir belediye otobüsünün semt pazarı esnafı için mescit haline dönüştürüldüğü iddialarıyla ilgili eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz hakkında ''soruşturma izni vermeme'' kararını kaldırdı.

Yılmaz hakkında, konu, göreviyle ilgili olmadığından genel hükümlere göre işlem yapılması gerektiğine karar veren daire, dosyayı Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Belediyeye ait bir otobüsün koltukları sökülmek ve camları perdeyle kapatılmak suretiyle semt pazarı esnafı için mescit haline getirildiği iddiasıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma izni talebi, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin raporu doğrultusunda reddedilmişti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunan kişi, ''soruşturma izni vermeme'' kararına itiraz etti. İtirazı görüşen Danıştay 1. Dairesi, eski İçişleri Bakanı Aksu'nun kararını oy çokluğuyla kaldırdı. Kararda, mevcut yasalara göre ibadet yeri açmanın Diyanet İşleri Başkanlığının görev ve yetkisine girdiği, belediyelerin ya da belediye başkanlarının böyle bir yetkisi bulunmadığı belirtildi. Yılmaz'a isnat edilen eylemin görevinden kaynaklanan suç olarak nitelendirilemeyeceği ifade edilen kararda, genel hükümlere göre işlem yapılması gerektiği kaydedildi. Daire, bu yönden itirazı kabul ederek, ''soruşturma izni vermeme'' kararını kaldırdı ve genel hükümlere göre işlem yapılması için dosyanın Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber