Yaşlı ve özürlülerin maaş çilesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da ?65 yaş üstü yaşlılık ve özürlü maaşı'nı almak için sabahın erken saatlerinde sıraya girenler, sıcak havaya rağmen, oluşan uzun kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Yenişehir Mahallesi Emniyet Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası özel işlem merkezine sabahın erken saatlerinde gelen yaklaşık 500 kişi, 3 ayda bir ödenen yaşlılık ve özürlü maaşını almak için sıraya girdi. Uzun kuyrukların oluştuğu sırada bekleyenlerden bazıları oturup dinlenirken, sıcak havadan bunalan bazı kişiler yanlarında getirdikleri suları yüzlerine dökerek serinlemeye çalıştı.

Kadınların sağ, erkeklerin ise sol taraftan oluşturduğu kuyrukta yaşlı ve özürlüler, yaşadıkları sıkıntıya rağmen maaşlarını alarak evlerine dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, ?Hiçbir gelirimiz yok. Bu yüzden üç ayda bir bu parayı almak için sabah erken saatlerde gelip sıraya giriyoruz? dedi.

SİVEREK'TE DE AYNI MANZARA

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde de 8 bin kişiye verilen yaşlılık ve özürlü maaşını almak isteyen çok sayıda kişi Ziraat Bankası önünde kuyruk oluşturdu. Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası'na günün ilk ışıklarıyla gelen vatandaşlar, banka görevlileriyle zaman zaman tartışma yaşadı.

Öte yandan 65 yaş üstü yaşlılara 225 özürlülere ise 430 YTL maaş ödemesi yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber