Türkçe Olimpiyatları'nda final heyecanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 100 ülkeden 550 öğrenci Ankara'da gerçekleştirilen yarı final heyecanından sonra şimdi de final için 2 Haziran Cumartesi günü İstanbul Gösteri Merkezi'nde bir araya geliyorlar

100 ülkenin temsilcilerinin ve Türk devlet erkanının katılacağı 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları final töreni kelimenin tam anlamıyla bir görsel şölene dönüşecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Mehmet Sağlam'ın da finalde bir konuyma yapaçağı belirtildi.

Uluslararası Dil Öğretim Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, on gün boyunca birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Amerika'dan Vietnam'a, Brezilya'dan Tanzanya'ya kadar 100 ülkeden gelen 550 yabancı öğrencinin şiir, şarkı, sunum, makale ve temel Türkçe becerileriyle yarıştıkları 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın final jürisinde, COŞKUN SABAH, GARO MAFYAN, UMUT AKYÜREK, DEMET SAĞIROĞLU, BURCU GÜNEŞ, NURETTİN SOYDAN, İSKENDER PALA, KEREM ALIŞIK, BEDİRHAN GÖKÇE, CEM KURTOĞLU VE NEBİL ÖZGENTÜRK, NECO, ERHAN GÜLERGÜZ, REYHAN KARACA, DENİZ ARCAK, CAHİT BERKAY, FATİH KISAPARMAK, YAVUZ BÜLENT BAKİLER, BEŞİR AYVAZOĞLU, ALİ URAL, PRO. DR. NURULLAH GENÇ, MARİO LEVİ, SALİH MEMECAN, SELİM İLERİ, UĞUR IŞILAK, ORHAN HAKALMAZ, ERTUĞRUL ERKİŞİ, MUSTAFA ÇAVUŞEV, PROF. DR. ŞÜKRÜ HALUK AKALIN, YÜKSEL EVSEN ve GÜRKAN VURAL'ün de aralarında bulunduğu ünlü simalar yer alıyor.

Sunucluğunu İlker Gültekin ve Açelya Akkoyun'un üstlendiği final töreninde jürinin değerlendirmesi sonunda orijinallik, zenginlik, görsellik, halk oylaması, tanıtım ve etkinlik göz önünde bulundurularak değerlendirilip ülkelere 1000'er YTL ödül dağıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber