ABBM Ankaralıların hizmetinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankaralıları, AB ve Türkiye'nin üyelik süreci konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), kentin en işlek caddelerinden Tunalı Hilmi'de hizmete açıldı.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun Türkiye'de yürüttüğü AB İletişim Projesi kapsamında faaliyet gösteren ve ilki İstanbul'da 2004 yılında açılan ABBM'ler sayesinde, isteyen herkes ücretsiz olarak AB destekli projeler, topluluk programları ve AB tarafından sağlanan imkanlar hakkında güncel ve doğru bilgiye ulaşabiliyor.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Basın ve Enformasyon Başkanı Rick Flint, Basın-İletişim Yöneticisi Selda Paydak ve ABBM Ankara Direktörü Nazlan Ertan'ın basına tanıttığı bilgi merkezi, AB kurumlarının faaliyetleri ve Türkiye'nin AB yolculuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen vatandaşlara pek çok imkan sunuyor.

Merkezde bulunan genel kullanıma yönelik bilgisayarlardan, AB bilgi kaynaklarına ve AB konularıyla ilgili özel soru-cevap veri tabanına erişim mümkün olabiliyor.

AB uzmanlarının kişisel başvurular ve sorulara yanıt verdiği merkezde, AB'nin kurumları ve faaliyetleriyle ilgili güncel yayınlar bulunuyor.

Bugünden itibaren halkın yararlanabileceği merkezin resmi açılışı, pazartesi günü Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn tarafından yapılacak.

-"AB'NİN İNSANİ YÜZÜ"-

ABBM'leri "AB'nin insani yüzü" olarak niteleyen Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Basın ve Enformasyon Başkanı Flint, "İnanıyorum ki, Ankara'daki merkez de İstanbul'daki kadar başarılı olacak" diye konuştu.

Flint, merkezin Ankara'nın kalbinin attığı en önemli caddelerden birinde açılmasının önemini vurgulayarak, böylelikle daha fazla kişiye ulaşma olanağı bulacaklarını belirtti.

Ankara'da açılan ABBM'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Ertan da her ay bir konuda çalışma yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Ertan, bu ay AB kurumlarını tanıtmayı, temmuzda çevre, ağustosta kültürel farklılıklar, eylülde Türkiye ve AB'nin dünyadaki yeri konularını ele almayı planladıklarını kaydetti.

-"BİR ÇEKMECE AÇ"-

Nazlan Ertan, bilgi merkezlerinin "maskot"u olarak tanıttığı "ABBM çekmecelerini" de basın mensuplarına tanıttı.

ABBM'lerin logosu görünümünde ve insan boyundaki maketin her bir çekmecesi AB'ye dair kısa bilgi notları içeriyor ve maketin üzerinde "Bir çekmece aç!" yazısı dikkati çekiyor.

Ertan, "Bu çekmecelerin ileride bir gün, uzak semtlerin ara sokaklarında dolanırken birden karşımıza çıkıverebileceğini" söyledi.

İstanbul'daki ve Ankara'daki ABBM'lerin yanı sıra Türkiye'nin değişik bölgelerinde, 1996 yılında oluşturulan bilgi ağı çerçevesinde 13 AB Bilgi Bürosu faaliyet gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber