CHP pazartesi veya salı günü Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın iptali için 4 Haziran Pazartesi ya da salı günü Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını bildirdi.

Topuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurulda, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın iki tur oylamasında da gizlilik ilkesinin çiğnendiğini söyledi.

Milletvekillerinin bir kısmının özgür iradelerini kullanamadığını, kontrol altına alındıklarını öne süren Topuz, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun da bir milletvekiline, oy kullanırken müdahale ettiğini savundu.

"Bunlar, Cumhuriyet tarihinde örneği görülmemiş çirkinliklerdir" diyen Topuz, Anayasa değişikliği paketinin 1. ve 2. tur görüşmelerinde, "Anayasa ve hukukun temel ilkelerine aykırı sayılabilecek ve gizlilik ilkesini ortadan kaldırabilecek fiili uygulamalar olduğunu" ileri sürdü.

Bir çok içtüzük ihlali ve kural hatası işlendiğini ifade eden Topuz, partinin yetkili kurullarında, Anayasa Mahkemesine başvurulması konusunda karar verildiğini belirtti.

Topuz, "Muhtemelen pazartesi veya salı günü Anayasa değişikliğinin tümünün iptalini öngören ve içinde başka çeşitli unsurları da içeren kapsamlı bir taleple, Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Pazartesi öğleden sonra, yetişmezse en geç Salı sabahı bu başvuru yapılacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber