Simitçi polis, kapkaççıyı yakaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda bir kadının çantasını ''kapkaç'' yöntemiyle alan yapan kişi, ''simitçi'' olarak görev yapan polis tarafından yakalandı.

Kalyoncu Kulluk Mahallesi Ömer Hayyam Caddesi'ndeki bir üst geçidin alt kısmında işine gitmek için yürüyen Seçil G.'nin kolundaki çantasını ''kapkaç'' yöntemiyle alan Çayan T. (28) olay yerinden kaçmak istedi.

Bu sırada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir projesi kapsamında İstanbul'da göreve başlayan güvenlik timinde ''simit satıcısı'' olarak görev yapan bir polis memuru, olayı fark ederek Çayan T.'yi kısa sürede yakaladı.

Etiler'de bir reklam ajansında çalıştığı öğrenilen Seçil G'nin çantasında 300 YTL ile değerli bir saat bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen Çayan T, polisteki işlemlerinin ardından Beyoğlu Adliyesi'ne gönderildi.

-KENTTEKİ ''KAPKAÇ'' OLAYLARI-

Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul'da geçen yıla göre kapkaç olaylarında azalma olduğunu belirterek, 2006'nın ilk 4 ayında 898 ''kapkaç'' olayı meydana geldiğini, bu yılın ilk 4 ayında ise 465 ''kapkaç'' olayının yaşandığı bildirdiler.

Yetkililer, bu yılın ilk 4 ayında ''kapkaç'' olaylarına ilişkin ise 123 kişinin yakalandığını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber