Bitkileri gelişigüzel kullanmayın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UZMANLAR, BİTKİLERİN GELİŞİGÜZEL KULLANILMAMASI KONUSUNDA UYARIYOR

- BİTKİSEL TEDAVİ UZMANI LEYLA ÇABUK:

- "CİLTLERİ İLE SORUNU OLAN KİŞİLERİN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE KENDİLERİNİ TEDAVİ ETMELERİ ÇOK YANLIŞ"

- "BİR HASTALIĞI OLUP OLMADIĞINI BİLMEDEN HERHANGİ BİR BİTKİSEL ÜRÜNÜ İÇMESİNİ TAVSİYE ETMEK ONARIMI MÜMKÜN OLMAYAN NETİCELER DOĞURABİLİR"

- "HERKES BİRBİRİNE BİTKİSEL TEDAVİ TAVSİYESİNDE BULUNUYOR, AYNI BİTKİLERİN DAHİ KULLANILDIĞI BÖLÜMLERİ FARKLIDIR"

- SEDEF HASTASI ŞERAFETTİN KARTAL:

- "BİTKİSEL TEDAVİ SONRASINDA HİÇBİR ŞİKAYETİM KALMADI, KENDİ TENİMİ BİLE TANIYAMAZ HALE GELDİM"

- EMİNE YILDIRIM:

- "BENİM İÇİN SAÇLARI DAHA ÇIKMAZ DENMİŞTİ, ÇOK ÜMİTSİZ BAŞLADIĞIM BU TEDAVİDE KESİN SONUÇ ALDIM, SAÇLARIM ÇIKMAYLA KALMADI UZADI BİLE"

UĞURLU ÖZDEMİR

İSTANBUL (İHA) - Alternatif tıpa ilişkin yöntemler her geçen gün gündeme gelirken, bitkisel tedavi uzmanları bitkilerin doğru kullanılması konusunda uyarıda bulunuyor.

Kendisine özellikle saçkıran ve cilt rahatsızlığından gelen hastaların kısa sürede iyileştiğini söyleyen bitkisel tedavi uzmanı Leyla Çabuk, "Ciltleri ile sorunu olan kişilerin kulaktan dolma bilgilerle kendilerini tedavi etmeleri çok yanlış. Cilt dokusunu bilmeden herhangi bir ürünü süremezsiniz" diyor.

Bitkilerin doğru kullanılması halinde birçok hastalığa çözüm olacağını belirten bitkisel tedavi uzmanı Leyla Çabuk, 56 yıldır bitkisel tedavi üzerinde çalıştığını belirterek kullandığı bitkilerden elde ettiği ürünlerin Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinden onay aldığını ifade etti.

Kendisine özellikle saçkıran ve cilt rahatsızlığından dolayı gelen hastaların kısa bir süre içerisinde bu sorunlardan kurtulduğunu söyleyen Çabuk, şehrin içerisinde yetişen bitki ile dağlardan toplanan bitkilerin sadece isimlerinin aynı, etkilerinin farklı olduğuna dikkat çekti. Çabuk, hastalıkların tedavisinde herhangi bir karışımın içirilmediğini ifade ederek, "Ciltleri ile sorunu olan kişilerin kulaktan dolma bilgilerle kendilerini tedavi etmeleri çok yanlış. Cilt dokusunu bilmeden herhangi bir ürünü

süremezsiniz. Daha kötüsü bir hastalığı olup olmadığını bilmeden herhangi bir bitkisel ürünü içmesini tavsiye etmek, onarımı mümkün olmayan neticeler doğurabilir" dedi.

Herkesin birbirine bitkisel tedavi tavsiyesinde bulunduğunu söyleyen Leyla Çabuk, "Bu çok büyük bir yanlıştır. Yan etkilere neden olabilir. Aynı bitkilerin dahi kullanıldığı bölümleri farklıdır. Kiminin kökü bir hastalığa iyi gelirken, aynı hastalığa aynı bitkiyi yanlış kullanılarak yaprakları uygulanırsa olumsuz sonuç alınır" diye konuştu.

Sorunları olan kişileri inceledikten sonra bitkisel başarı sağlanıp sağlanamayacağına karar verdiğini söyleyen Leyla Çabuk'a gelenlerden sedef hastası Şerafettin Kartal, vücudunda ve başında büyük yaralar olduğunu, kaşınmaktan her gün kan revan içerisinde kaldığını söyleyerek, "Doktorlar bir merhem verdiler ve bunu ömür boyu kullanmamı söylediler. Merhemi kullanıyordum ancak o an için rahatlıyordum. Daha sonra vücuduma ve başıma uygulanan bitkisel tedavi sonrasında hiçbir şikayetim kalmadı. Kendi

tenimi bile tanıyamaz hale geldim" şeklinde konuştu.

Kafasında saçkıran rahatsızlığı olan ve birçok doktora göründüğünü anlatan Fatih Şengül ise şöyle konuştu:

"Birçok doktora gittim. Tıbbi olarak kesin olarak bir sonuç alamıyordum. 22 yaşında bir genç olarak saçlarımın bu şekil alması beni çok mutsuz etti. Daha sonra bir şekilde Leyla Hanım'ı buldum ve şu an saçlarım eskisinden çok daha güzel. Bence tıp doktorları ve bitkisel tedavi üzerine çalışanlar birlikte çalışmalılar. Her iki taraf birbirini tamamlayabilir".

Çok küçükken saçları dökülmeye başlayan ve okula dahi gitmek istemeyen 15 yaşındaki Emine Yıldırım da kendisine uygulanan bitkisel tedavinin uzun süreceğini en başından bildiğini söyleyerek, "Benim için saçları daha çıkmaz denmişti. Ama Leyla Hanım bana saçlarımda bitkisel tedavi yapacağını, bu arada kafamda ince çatlaklar oluşarak içerisinden sıvı gelirse saçlarımın çıkacağını söylemişti. Çok ümitsiz başladığım bu tedavide kesin sonuç aldım, saçlarım çıkmayla kalmadı uzadı bile" dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı tarafından yapılan araştırmada kendisine ait olan tüy azaltıcı ürünün herhangi bir alerjik reaksiyona sebep olmadığının bilimsel olarak kanıtlandığını ifade eden Leyla Çabuk, "Bu sorunların hepsinin dermanı ülkemizde binlerce çeşidi bulunan bitkilerdedir. Tüy fazlalığı özellikle kadınlarda büyük bir sorundur. Sabırlı bir uygulama sonucu bu sorundan da kurtulmak mümkün. İlaçların özü bitkilerden oluştuğu gibi, bu karışımların farklı

yanı kimyasal bir karışım değildir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber