'Suçsuz bulundu' memuriyete dönüyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler'in terörün finansmanına destek verenler listesinde yer alan işadamı Yasin El Kadı soruşturmasını yürüten Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar'a, 'memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' suçları nedeniyle verilen memuriyetten çıkarma cezası yargıdan döndü.

Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar, kamuoyunun gündemine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakan, bürokrat ve gazetecinin gayrimenkul, banka hesabı ve vergi bilgilerine girmek suçlanmasıyla geldi. Konuyla ilgili haberlerin ardından Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' suçu nedeniyle devlet memuriyetinden çıkarma cezası ile cezalandırıldı.

Suçsuz bulundu

Kaçar, memuriyetten çıkarma cezasına karşı Ankara 13. Dairesi'nde görülen davasında suçsuz bulundu. Daire kararında "müfettişlerin araştırma, inceleme ve soruşturma sonucunda ulaştıkları sonuç ve kanaat, bağlayıcı olmayıp teklif mahiyetinde bulunmaktadır. Müfettişlerin düzenledikleri raporlardan sorumlu tutulabilmeleri, ancak olayın kasıtlı olarak yanlış değerlendirildiğinin somut bir şekilde ortaya konulması halinde mümkün olabilecektir" görüşüne yer verilen kararda, şöyle denildi:

"Davacı tarafından düzenlenip Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tuncer'e bizzat teslim edilen ve Başkanca incelenmek üzere kozmik kasada tutulduğu ifadelerle tespit edilen 10.01.2005 tarih ve 1 sayılı raporunun kayıtlara 17.02.2005 tarihinde alınmış olmasının, davasının memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak fiilini oluşturmadığı sonucuna varılmıştır." Daire, bu gerekçeyle memuriyetten çıkarma cezasının hukuka uygun olmadığı kararını verdi. Maliye Bakanlığı'nın karara itiraz hakkı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber