3 Haziran 2007'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Engelsiz Türkiye Projesi"nin İstanbul'daki medya tanıtım programına katılacak.

2- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya'da düzenlenecek, "Türkiye F1 Hibrit Sebze Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Tohumluk Üretiminde Kamu-Özel Sektör İşbirliği Projesinin Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

- Bakan Eker, akşam da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının 4. Türkiye finaline katılacak.

3- Anavatan Partisi 9. Olağan Büyük Kongresi...

- Ankara'da ASKİ Spor Salonu'ndaki kongrenin ikinci gününde partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelikleri için seçim yapılacak. (Saat: 11.00)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen "Fetih Şöleni"ne katılacak.

5- TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

6- Kaçakçılığa karşı Türk-Rus iş birliği...

- Türk ve Rus gümrük teşkilatları, kaçakçılığa karşı ortak mücadele yürütecek.

- Gümrük Müsteşar Vekili Bülent Ertem:

- "Türkiye ve Rusya federal gümrük idareleri olarak, özellikle uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı ortak mücadele yürütme kararı aldık."

7- Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) 620 milyon dolar kazandırdı.

- İlk tankerin çıkış yaptığı 4 Haziran'ın birinci yıl dönümünde, Ceyhan terminalinde yükleme yapılan tanker sayısı 172'ye, ihraç edilen ham petrol ise 137,94 milyon varile ulaştı.

- BTC sayesinde, TPAO 535 milyon dolar gelir sağladı. İşletmeci şirket BIL ile devletin aldığı vergi gelirleri ise 85 milyon dolara ulaştı.

8- Susuz yaz beklentisinin ekonomiye etkisi...

- Susuzluk endişesi su deposu satışlarını 4'e, bidon satışlarını 10'a katlarken, hamamlar, kuyularının yetersiz kalması durumunda kapanma tedirginliği yaşıyor.

- Günlük ortalama 60-70 ton su ihtiyacı bulunan oteller, lavabo musluklarına taktıkları filtreler, suyun boşa akmasını engelleyen elektronik musluklar ve duş başlarına taktıkları küçük aygıtlarla günlük kullanımı 40 tona kadar düşürebiliyor.

9- Tutsatı (mortgage) duyan çok ama bilen az...

- GFK Türkiye'nin yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 61'i konut finansman sistemi tutsatı duyduğunu belirtirken, sadece yüzde 11'i yeterince bilgi sahibi.

10- Balık tüketimimiz, dünya ortalamasının yarısı...

- Dünyada kişi başına balık tüketimi yıllık ortalama 16 kilogramı bulurken, Türkiye'de 8, AB'de ise 22 kilogram seviyesinde.

- Türkiye'nin dünya ortalamasına ulaşması için mevcut üretimini 2 kat, AB seviyesine ulaşması için ise 3 kat artırması gerekiyor.

11- Voleybolda Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Türkiye, Konya'da 4. maçında Letonya ile karşılaşacak.

12- Uluslararası Dr. Trawinski Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası yapılacak karşılaşmalarla sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber