Bunları yapmayın

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gün içerisinde dikkat etmeden yapılan birçok hareket sinsi hastalıklara davetiye çıkartıyor. Buzlu dondurmanın bozuk anlamına geldiğini, klimaların şişmanlattığını, el sıkışırken dahi virüs kapabileceğinizi biliyor musunuz?

BUZLU DONDURMA HiJYENiK DEGiL

Yaz aylarının vazgeçilmez keyfi dondurmanın, hijyenik olmaması birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Uzmanlar, buz tanecikleri içeren dondurmanın ''bozuk'' olduğunu, bunun boğazda tahribata yol açarak çeşitli enfeksiyonlara zemin hazırladığını belirtiyor. Dondurmanın içinde buz tanecikleri olmasının, kurallara uygun üretilmediğini gösterdiği kaydedildi. Dondurmanın külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık üzerinde üreyen bakteriler ise dondurmaya bulaşıyor.

KLiMA HASTA EDiYOR KiLO ALDIRIYOR

Şeker hastaları, yaşlılar, bebekler, bağışıklık sistemi zayıf kişiler, kemoterapi hastaları, böbrek yetersizliği ve kronik akciğer hastalığı bulunanlar ve sigara kullananlar klimadan kaynaklanan hastalıklara daha kolay yakalanıyor. Klimalar yanlış kullanıldığında ise sinüzit, bronşit ve zatürree gibi hastalıklara neden olabiliyor. Araştırmalara göre, klimaların vücudun kendi ısı dengesini kurmasını engellediği için şişmanlığa yol açabildiği belirtiliyor.

OPUSURKEN ViRUS KAPABiLiRSiNiZ

Gözde kızarıklık yanma, batma, sulanma ve saydam tabakaya yerleşerek geçici görme bozukluğuna neden olan ''adenovirüs'' ün genellikle göz kliniklerinde el sıkışma, kapı kollarına temas ve ortak kullanılan tıbbi cihazlardan bulaştığı bildirildi. İnsanlara kolaylıkla bulaşabilen ''adenovirüs'' adlı virüs, taşıyan kişinin gözünü ovuşturması, daha sonra bir başkasıyla tokalaşması, öpüşmesiyle hızlı bir şekilde yayılıyor.

COCUKLARINIZI DOGAYA CIKARTIN

Sık sık doğa ile baş başa kalan çocukların, ruhsal, zihinsel ve bedensel gelişimleri ile kendilerine öz güvenlerinin, kapalı ortamlardaki çocuklara göre daha yoğun olduğu bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Aktaş Arnas, doğadaki temiz hava, ağaç, böcek ve diğer güzelliklerin çocukların gelişimini desteklediğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber