Doğalgaz, yarından itibaren yüzde 5 zamlı

Haber Giriş : 30 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yarından itibaren doğalgaza yüzde 5 civarında zam geleceğini, elektriğe ise zam yapılmayacağını bildirdi.

Güler, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Uluslararası Tedarik ve Lojistik Fuarı''nda, gazetecilerin akaryakıt ürünlerine yapılan son zamlarla ilgili sorularını yanıtladı.

Güler, son dönemde uluslararası ortamda benzinde fiyat artışının yüzde 40'ı aştığını ifade ederek, ''Bu noktada yapılan zam, çok makul seviyede tutuldu. Yüzde 5 civarında yapıldı. Diğer ülkelerde bu yüzde 40'ın üzerinde yapıldı. Biz bunu kompanse etmeye çalışıyoruz. Başka enstrümanlarla bunun artmasını önledik. Dolayısıyla bu, şu anda minimum seviyededir. Fiyatlar düşerse indirim de yaparız'' dedi.

Doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık olarak da Güler, ''Doğalgaza da yarından itibaren yüzde 5 civarında zam olacak'' dedi.

Bu zamların tamamen gelişmelere bağlı olarak yapıldığını belirten Güler, herhangi bir artış olması durumunda tekrar zam yapılabileceğini söyledi.

Güler, yaşanan artışların mümkün olduğu kadar halka yansıtılmamaya çalışıldığını kaydetti.Hilmi Güler, elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine de, ''Elektriğe zam yapılmayacak. Dikkat ederseniz 20 aydır elektrik fiyatlarına zam yok'' diye konuştu.

netgazete

NOT: Ankara Metrosunda bulunan OYAKBANK gişelerinde yarına kadar 6 milyon liradan fazla doğalgaz satışı yapılmamaktadır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber