Teknofest muhteşem başladı

Harmandalı oynayan milli helikopterlerden uçan adamlara, kamikaze İHA'lardan sanal hangara, envai çeşit robottan, F16'ya motoruyla kafa tutan sporculara kadar İstanbul'da TEKNOFEST muhteşem başladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Eylül 2018 09:10, Son Güncelleme : 21 Eylül 2018 10:38

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul 3. Havalimanı'nda başladı. Festivale her yaştan insan, özellikle de gençler büyük ilgi gösterdi. TEKNOFEST'in yapıldığı 3. Havalimanı'na gelenler birçok teknoloji harikasıyla tanışma fırsatı buldu. Öğrenciler, her ürünü büyük bir heyecanla inceledi.

Dünya çapında ün yapan SoloTürk ekibinin havada jetlerle yaptığı dans sırasında büyük keyif yaşayan onbinlerce kişi, yerli imkanlarla üretilen milli taarruz helikopteri ATAK'ı, yakında 10.'su TSK'ya teslim edilecek silahlı insansız hava aracı (İHA) ANKA'yı, yerli genel maksat helikopteri T625'i, eğitim uçağı HÜRKUŞ'u, bu uçağın jet motorlusu HÜRJET'i, kamikaze İHA'ları, robotik teknolojileri, Göktürk-2 uydusunu, sanal hangarı, Milli Muharip Uçağını ve daha pek çok ürünü yerinde görme imkanı buldu.

HAVACILIK TUTKUSU YERLEŞİYOR

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği dev festivale eşi Sümeyye Erdoğan'la birlikte katılan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, etkinliği görmek için ön kayıt yaptıran kişi sayısının 80 binle rekor sayıda olduğunu açıkladı. Havalimanına heybesinde mini İHA projeleriyle gelmiş öğrencilerle yakından ilgilenen Bayraktar, "Burada ayağınızı yerden kesecek her türlü etkinlik var.

Allah'a şükür, tüm milletimizde ülkemizin milli teknoloji hamlesini geliştirecek tutkunun adım adım yerleştiğini görüyoruz" dedi. Türkiye'nin milli teknolojiyi üretme konusunda 2023 ve sonraki hedeflerine hızla ilerlediğine dikkati çeken Bayraktar, "Türkiye, uzayda ve havacılıkta hak ettiği yere gelecektir. Milli İHA ve SİHA'ların altında da bu tutku yatıyor. Çocukken bundan çok daha küçük bir etkinliğe gitmiştim. Hayatım boyunca unutmadım. İnşallah bu festival de gençlerimizde aynı etkiyi bırakır" diye konuştu.

Yasin Yılmaz Fatih Özer Talha Menteş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber