Güneş: Yeni düzenleme polisi rahatlatacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇİŞLERİ Bakanı Osman Güneş, TBMM'de kabul edilen ?Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde polisin elinin rahatlayacağını söyledi. Suç işlenmeden önce, suçun işlenmesini önlemenin, böyle bir ortamı ortadan kaldırmanın, artık değişen ve gelişen güvenlik konseptinde büyük bir önem kazanacağını belirten Bakan Güneş, ?Teklif kanunlaştıktan sonra güvenlik güçlerimizin eli rahatlayacaktır? dedi.

Erzurum'da dün düzenlenen 23'üncü dönem Milletvekili Genel Seçimi Bölge Güvenlik Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, bugüne de ziyaretlerle başladı. Beraberindeki Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Güllü ile Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret eden Bakan Güneş, daha sonra Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ile görüşen Bakan Güneş, Polis Meslek Yüksekokulu'nu da ziyaret etti.

SUÇUN İŞLENMEDEN ÖNLENMESİ

Polis Meslek Yüksek Okulu çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Güneş, TBMM'de kabul edilen ?Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle polisin elinin rahatlayacağını belirtti. Güvenlik hizmetlerini ifa ederken, polisin görev ve yetkileriyle ilgili hususların büyük önem içerdiğini anlatan Bakan Güneş şunları söyledi:

?Özellikle 2000'li yıllardan sonra bu konuda büyük gelişmeler yaşandı, reform niteliğinde kanunlar çıkarıldı, yürürlüğe konuldu. Ama bu kanunların büyük bir çoğunluğu suç işlendikten sonraki safhayla alakalı ve bu konuda bizim güvenlik teşkilatlarımız fevkalade büyük başarı göstermektedir. Suç işlendikten sonraki safhada, suçluların takibi, yakalanması, aydınlatılması konusunda büyük başarılar elde etmektedir. Gelişmiş Avrupa ülkelerinin bir çoğundan da öndeyiz bu konuda. Mesela Almanya'dan, Kanada'dan öndeyiz. Sıkıntı çektiğimiz konu; suç işlenmesinden önceki safhadır. Yani bizim önceyici kolluk hizmetleri dediğimiz alanla ilgilidir ve suç işlenmeden önce bu suçun işlenmesini önlemek, böyle bir ortamı ortadan kaldırmak, artık değişen ve gelişen güvenlik konseptinde büyük bir önem kazanmaktıdır. Bu son yapılan çalışmada güvenlik güçlerimizin suç işlenmeden önce elini rahatlatan, ona bir takım yetkiler sağlayan bir teklifti bu. Teklif TBMM tarafından uygun görüldü, kabul edildi. Cumhurbaşkanı'na gönderildi. Teklif kanunlaştıktan sonra güvenlik güçlerimizin eli rahatlayacaktır. Ama bununla ?herşey bir anda çözüldü' ya da ?her türlü sorun ortadan kalktı' dememiz de mümkün değil. Bize düşen, her hal ve şartta vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamaktır. Bu konuda her hangi bir mazaret üretme durumunda değiliz. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak can ve mal güvenliğini sağlamak bizim vazgeçilmez sorumluluğumuzdur.?

İçişleri Bakanı Güneş daha sonra karayoluyla Trabzon'a geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber