Sekiz yaşında öğrenciye tuvalet temizliği

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çocuğunun durumunu görüşmek üzere Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu'na giden veli şok geçirdi. Sekiz yaşındaki bir öğrencinin elde paspas tuvaletleri temizlediğini fark eden veli, durumu cep telefonuyla görüntüledi. Daha sonra yaptığı araştırmada da özellikle 2 ve 3'üncü sınıflara sürekli sınıf ve tuvalet temizliği yaptırıldığını, çöp kovalarının boşalttırıldığını öğrendi. Okul yönetimi fotoğrafı çeken veliyi bulabilmek için 2 ve 3'üncü sınıf öğrenci velilerini okula çağırınca, uygulamadan diğer veliler de haberdar oldu ve tepki gösterdi.

Görüntüyü yakalayan veli, "Önce yanlışlık sandım, öğrenciye sordum, her pazartesi sınıfı ve tuvaletleri toplu halde temizlediklerini, öğretmeninin kendisine tuvalet temizleme görevi verdiğini söyledi" derken, Okul Aile Birliği Başkanı eczacı Sabahat Totoş öneride bulundu: "Eğer hizmetliler yeterli değilse, öğretmen ve yöneticiler temizlesin."

Okul Müdürü Celalettin Acar "Çocuk temizlik yapıyorsa bu lokal bir durumdur, araştırıyoruz. Fotoğraf mizansen olabilir. Ayrıca o fotoğrafı çeken suç işlemiştir" diyerek topu veliye atarken, yardımcısı Hasan Ali Ortan "Artistlik yapmayın, burada film çevirmeyin" diyerek gazetecilerin kameralarını almaya kalktı.

Olayın ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Batu ile okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şennur Şahbudak Akdeniz, "Soruşturma başlatıldı. Yanlışlık varsa ortaya çıkartacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber