İdari Hata, 13 Kamu Personelini Mağdur Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü geçen yıl Eylül ayında bir personel alım ilanı yayımladı. İlan sonrasında; İzmir, Antalya, Cukurova ve Bursa'da, Ekim 2006 tarihinde sınavlar yapıldı ve 13 aday başarılı sayılarak göreve başlatıldı. Ancak bu sırada, bir aday tarafından, ilanda yer alan "31 yaşından gün almamış olma" şartına Danıştay nezdinde, dava açmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dava açan kişi, ilanda yer alan yaş şartından dolayı sınava giremediğini ve ilanın iptalini ile birlkte yürürlüğün durdurulmasını istemiştir. Dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştır. Buna göre Danıştay ilanın ilgili bölümünün yürürlüğünü durdurmuş ve iptal etmiştir.

Bakanlık, bu karar üzerine, hukuk müşavirliğine başvurarak, nasıl bir işlem yapılacağını sormuştur. Hukuk müşavirliğinin görüşü üzerine de, sınavı kazanan ve görev başlatılan 13 kişinin atama onayını iptal etmiş ve sözleşmeleri fesih edilmiştir.

Sitemizin "Haber Gönder" bölümüne iletilen bilgilerde, sözleşmeleri fesih edilen kişiler, yapılanın açık bir haksızlık olduğunu belirterek mağduriyetlerinin nasıl giderilebileceğini sormaktadır.

Gerçekten de sınava girerek başarılı olan ve göreve başlatılan 13 kişinin, bu işlemde hiçbir kusuru bulunmamakta olup, idari hata, bu kişilerin bir anlamda hayatını karartmıştır. Bu bağlamda, sözleşmesi fesih edilen kişilerin, 60 gün içerisinde idari yargıda işlemin iptalini istemeleri ve kendilerinin hiçbir kusuru veya hatalarının bulunmadığını ifade etmeleri gerekmektedir.

Kararı göremediğimiz için, Danıştay'ın ilanın ilgili bölümünü mü yoksa sınavı mı iptal edip etmediği konusunda bir bilgimiz bulunmamaktadır. Eğer sınav değilde ilan iptal edilmiş ise bu kişilerin idari yargı kararlarıyla göreve dönmeleri büyük bir ihtimaldir. Ancak sınav iptal edilmiş ise idari yargı hakiminin takdiri önem kazanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber