Erdoğan: Tehdit telefonu alıyorum

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, Ermeni Patriği'nin 'Tehdit altındayız' sözleriyle ilgili olarak, "Biz de telefonla ve yazılı olarak tehdit alıyoruz" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, ısrarlarına rağmen aday olmadığını belirterek, "Neden aday olmadı, onu bilemem, kendi dünyası. Daha fazla ısrarlı olmam" dedi. Liste dışında bıraktığı milletvekillerine zeytin dalı uzatarak genel merkeze davet eden Erdoğan, tehdit telefonları aldığını da açıkladı.

Erdoğan, önceki akşam Kanal 24'ün sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

TASFİYE DEĞİL HÜCRE YENİLEMESİ: 153 milletvekili arkadaşımızı yeniden listelere koymadık. Bunu dışladığımız, tasfiye ettiğimiz için yapmadık. Siyasi partilerin uzun ömürlü olması, sürekli hücre tazelemesine bağlıdır. Siyasette küsme olmaz.

8 KİŞİLİK KOZMİK DAİRE: Son hafta liste belirlemek için 5 gün çalıştık. 38 saat uyku uyumadan çalıştım. Üst kurul kozmik dairede çalıştı. Listeleri 8 arkadaşımla yaptık. Mevcut listeleri kalıcı kılsaydık o zaman yeni seçime gitmenin anlamı yok.

ŞENER'İ BIRAKMAM: Abdüllatif Bey ile ilgili abartı var. Şu anda seçim beyannamesi için çalışan 20 kişinin olduğu yerde bana vekâlet ediyor. Olay bu ve olması gereken de bu. Abdüllatif kardeşimden ayrılmam söz konusu değil.

KÜSKÜNLERE ZEYTİN DALI: 13 Haziran'da yeni genel merkezi açıyoruz. 14 Haziran'da da listelerde yer almayan milletvekillerini yeni genel merkeze davet ettim. Sohbetimiz, ikramımız olacak. Seçim kampanyası startı verilecek.

MANKEN DEĞİL: Partimize yeni katılanlara vitrin yaklaşımını çok çirkin bulurum. Ben en mükemmel varlık olan insanın hiçbir tanesine piyasadaki bir manken gibi bakamam. Ben manken değil siyasetçi arıyorum. Cem Kozlu'nun da olmasını isterdim. Merkezdeyiz, ne sağa ne sola kaymadık.

BEYAZ SAYFA: CHP'yi hasım görmedik, rakip olarak gördük. Ama CHP en ufak bir şeyde Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor. 22 Temmuz siyasi çatışmalar açısından beyaz sayfa olacak inşallah.

KOALİSYON OLMAZ: Oylarımız artıyor, koalisyon beklemiyoruz. Kadın adaylarda rekor bizde. Mesut Yılmaz'ın adaylığı ile ilgili herhangi bir yoruma girmeyi yanlış bulurum. Başarılar dilerim.

BEN DE TEHDİT ALIYORUM: Ermeni Patriği Mutafyan'ın, 'Ermeniler ülkede tehdit altında' sözleriyle ilgili dedik ki, 'Koruma, güvenlik noktasında ne gerekiyorsa bize bildirin, yaparız'. Biz de çok sık tehditler alıyoruz, telefonla, yazılı alıyoruz.

"TÜRBANI BAŞARAMADIK" İMASI: Hükümetimiz döneminde başarılamayan, önümüzdeki dönemde halledilmesi gereken önemli sorunlar var. Yavrularımızın YÖK noktasındaki itirazlarının cevabını bulması önem arz ediyor. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve bu işin önünün açılması. Cumhurbaşkanı'mız kararını verse de 22 Temmuz'a iki sandık birden gelse.

ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ ELEŞTİRDİ: Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun iptali yönündeki kararı, Türkiye'nin önünü kilitlemiştir. Cumhurbaşkanı seçimi kilitlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber