13 liraya 1 hafta tatil

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupalı turistlerin, Akdeniz'de bir hafta tatil yapmasının maliyeti 13 liraya kadar düştü. Üstelik uçak bileti dahil. Bir hafta tatil Rodos'ta 13.25, Ibiza'da 23.85 lira. Fethiye'de bir hafta tatil ise 74.2 lira

YERLİ turist tatile çıktığında bir gün konaklamak için az 50-60 lira harcarken, Avrupalı turistler bir hafta tatile 13 lira veriyor. Üstelik uçakla ulaşımları da bu fiyata dahil. Başta İngiltere olmak üzere Avrupa'da yaşayan turistler Akdeniz'de 5 sterline yani 13.25 liraya bir hafta boyunca konaklama ve ulaşım dahil tatil yapabiliyor. Bu fiyatlar online rezervasyon sitelerinde veriliyor. Fiyatların bu kadar düşmesinin sebebi ise Akdeniz paket turlarına yeterli rezervasyonun gelmemesi. Özellikle Yunanistan, Türkiye ve İspanya'ya yönelik satılmayan hálá çok sayıda paket tur var.

RODOS 13 LİRA

ÖRNEĞİN Rodos'ta yedi gece konaklama artı Gatwick havaalanından ulaşım toplam 5 sterlin (13.25 YTL). Avrupalı zengilerin tatil merkezlerinden Ibiza'da bir hafta konaklama ise 9 sterlin yani 23.85 lira. Ancak bu turlar satın alındığı hafta içinde tatile çıkacaklar için geçerli oluyor. Talebin yoğun olduğu dönemlerde ise fiyatların bu kadar düşük olması beklenmiyor. Bugünlerde satılan turlar ise 10 Haziran'a kadar tatile çıkacaklar için geçerli. İngilizler'in Türkiye'de en çok ilgi gösterdiği Fethiye ve Dalaman'da bir hafta konaklama, kahvaltı ve Gatwick'ten uçuş dahil 28 sterline yani 74.2 liraya 10 Haziran'da başlayan turlar satılıyor.

REKABET ZORLAŞTI

TURİZMİN en hareketli olduğu haziran sonu temmuz başını kapsayan dönemde ise bir haftalık tur fiyatları 80 sterlinin yani 212 liranın altına düştü. İngiliz tur operatörleri, 50 sterlinin altındaki ucuz turlara bütün Akdeniz havzasında rastlanmakla beraber ucuz turların büyük bölümünün Türkiye'de satıldığını belirtiyorlar. Paket turların fiyatlarındaki bu dramatik düşüş, tur operatörlerini de rekabet açısından zorluyor. Konuyu star'a değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut bu fiyatlarda tur satışlarının imkansız olduğunu belirtti. Barut 5 sterlinin vize parasından bile düşük olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber