ÖSYM, 17 yeni üniversiteyi, ÖSS tercih kılavuzuna eklemeye çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı'ndan tercih kılavuzu açıklaması...

Hande İlbeyi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Tercih kılavuzu, 17 yeni üniversiteye yer vermeyecek biçimde hazırlanmıştı ama yetiştirmeye çalışıyoruz. Yetiştirebilirsek onları da başlık olarak koyacağız" dedi.

Prof. Dr. Yarımağan gelecek hafta sonu yapılacak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"17 yeni üniversitenin ÖSS 2007 kılavuzunda yer alıp almayacağına" ilişkin soru üzerine Yarımağan, "YÖK yeni üniversitelere kontenjan vermedi" başlıklı basında yer alan haberlere değindi. Yarımağan, yeni üniversite diye kurulan yeni bir bölümün, fakültenin olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Yeni üniversiteler dediğim üniversiteler bölündü. Yeni kurulan hiçbir fakülte yok. Hiçbir yüksek okul yok. Bizim bunları 5. sayfada ya da 7.

sayfada göstermemizle hiç bir şeyi değişmiyor. A üniversitesine bağlı bir fakülte oraya bağlı değil de başka üniversiteye bağlı. Öğrenci açısından bu hiç bir şeyi değiştirmiyor." ÖSS tercih kılavuzuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yarımağan, yeni üniversitelerin kodlarını değiştirip yeni sayfa düzenini yapmalarının gerekli olduğunu, kılavuzla ilgili çok çalışmaları olduğunu belirtti. Yarımağan, konuşmasına şöyle devam etti: "Kılavuz, 17 yeni üniversiteye yer vermeyecek biçimde hazırlanmıştı ama yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğer yetiştirebilirsek onları da başlık olarak koyacağız. Sonuçta öğrenci açısından değişen hiçbir şey yok. Öğrenci şu fakültenin şu programını tercih edecek. Kontenjanı da belli."

ÖSYM BAŞKANINDAN UYARILAR

ÖSS'ye girecek adaylara uyarılarda da bulunan Prof. Dr. Yarımağan, "Sınava giriş belgesi olmadan, fotokopisi falan da kabul edilmiyor, hiç kimse sınava alınmıyor" dedi. Sınava giriş belgelerinin adayların adreslerine postalandığını, ellerine geçmiş olması gerektiğini belirten Yarımağan, sınav belgesi eline geçmeyen adayların önümüzdeki hafta sınav merkezi yöneticiliklerine, başvurarak bu belgeyi çıkarttırabileceklerini bildirdi.

Bu belgenin sınav sabahı adayların ellerinde olması gerektiğine dikkat çeken Yarımağan, "Adaylar bunun yanında fotoğraflı onaylı bir başka kimlik belgesini de yanlarında götürecekler. Sınava giriş belgesini önemsiyorum, bu kadar hazırlanıyorlar sınav belgesi olmadan fotokopisiyle gitmeye çalışıp da bir yıllık emeklerini boşa harcamasınlar. Bu belgeye sahip olsunlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber