Başkomisere borsa tuzağı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki evinde intihar eden Başkomiser Ercüment Marancı'nın meslektaşlarından topladığı 800 bin YTL'yi borsada batırdığı ortaya çıktı. Mağdur polisler isyan ederken Marancı'nın eşi reddi miras davası açtı

KAÇAKÇILIK ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı Narkotik Şube Muhbirli Çalışma ve Teknik Takip Büro Amiri Başkomiser Ercüment Marancı (33), 9 nisanda evinde beylik tabancasıyla yaşamına son verdi. Arkasında üç ayrı mektup bırakan polisin intiharındaki sır perdesini aralamaya çalışan uzmanlar ilginç verilere ulaştı. Buna göre Marancı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda çalışan baldızı aracılığıyla daha çok para kazanmak için KOM Dairesi ile çeşitli illerde görevli 30'a yakın meslektaşından para topladı. Bunu yaparken de ?Broker baldızımın tüyolarıyla bire dört kazanacağız. Ama bu işi gizli tutmamız lazım' dedi.

ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

MESLEKTAŞLARINDAN 20 ile 40 bin YTL arasında para toplayan Başkomiser'in yaklaşık 1 milyon YTL ile borsada hisse senedi alım satımı yaptığı belirlendi. Müfettişler Marancı'nın komşusundan bile 20 bin YTL aldığını tespit etti. Başkomiser'e güvenip parasını veren polisler ?Güvendik, parayı teslim ettik. Şimdi ortada kaldık' diye isyan etti. Hukuki anlamda ilk adım ise Afyonkarahisar'da görev yapan bir polisten geldi. Mağdur polis, Ercüment Marancı'nın bankacı eşi Canan Marancı hakkında icra takibi başlattı. Canan Hanım ise ?reddi miras' davası açtı. Üstelik eşinin öldürüldüğünü öne sürerek hayat sigortasına da başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber