Kaçak ilaç şebekesine son darbe

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 Kasım ayında emniyete gelen bir ihbarla başlatılan ilaç kaçakçılığı operasyonunda bulunamayan kaçak ilaç şebekesinin liderleri, 11 ilde başlatılan "Zakkum" kod adlı operasyonla yakalandı.

Şebekenin 3 lideri ile birlikte 26 kişinin yakalandığı bu son operasyonda, güzellik merkezlerinden, tüp bebek yapım merkezleri ve özel hastanelere kadar bir çok sektörde kullanılan 20 bin kutu kaçak ilaç daha ele geçirildi. Şebekenin yurt dışından getirilen kaçak ilaçları gümrükte sarı banttan geçirdikleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 2006 Kasım ayında bir vatandaştan gelen ihbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaç kaçakçılığı ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda ilk olarak şebekenin müşteri ve aracıları çökertildi. Yaklaşık 7 ay süren çalışmalarda 400 bin kuru kaçak ilaç ele geçirildi. Operasyonlar sırasında devam eden çalışmalarla şebekenin üst yönetimini belirleyen Mali polis, ilaç kaçakçılarına son darbeyi vurmak için düğmeye bastı. İstanbul'da 10 ayrı ilçesiyle birlikte Ankara, Kastamonu ve Amasya'nın da içerisinde bulunduğu 11 ilde yapılan "Zakkum" operasyonunda, kaçak ilaç şebekesinin liderleri oldukları öne sürülen Serdar E., Cafer A. ve Bayram T. ile birlikte 3'ü kadın toplam 26 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda tüp bebek tedavisinde kullanılan Pregestoron ilacının yanı sıra, vitamin ve doping haplarınında aralarında bulunduğu 20 bin kutu kaçak ilaç ele geçirildi. Çin ve Avrupa üzerinden getirilen ve Türkiye'de kullanımı yasak olan ilaçları gümrükte sarı banttan geçirip, yurt çapında kurulan legal sağlık ve ilaç şirketleriyle pazarladıkları belirlenen şebekenin, kaçak ilaçları güzellik, spor, sağlık ve atcılık merkezlerine sattıkları kaydedildi. İlaç kaçakçılığı yoluyla milyonlarca liralık servet edindikleri belirlenen şebeke liderlerinin evinde yapılan aramalarda ise daha çok sosyete güzellik merkezlerinde kullanılan ve bir kutusu bin 2 bin YTL arasında değişen botoks ve güzellik ilaçlarının da ele geçirildiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri sona eren zanlılar, çevikkuvvet otobüsleri ile Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber