Gül: TSK seçim sonucuna saygı gösterir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Finans dünyasının saygın gazetesi Wall Street Journal'ın Avrupa baskısı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü dün manşetine taşıdı.

Gül'ün şahsında AKP iktidarını inceleyen gazete, AKP'nin modernleşmekle birlikte geçmişi yüzünden laik kesme endişe vermeyi sürdürdüğünü belirtti. "Dini kökler" üst başlığını kullanan gazetenin manşeti de, "Gül, Türkiye'ye umut ve korku veriyor" cümlesi oldu.

Guy Chazan imzalı yazıda, Gül'ün Milli Türk Talebe Birliği'nde yer aldığı 1960'lardan beri dindar bir kimliği olduğu belirtildi. İslami Kalkınma Bankası'ndaki görevi için Cidde'ye yerleştiği 1983 yılından, siyasete atıldığı 1991'e kadar olan dönemi de kısaca anlatan gazete, Gül'ün Refah Partisi içinde hızla yükseldiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini okuyucularına özetleyen gazete, Gül'ün kriz döneminde yaptığı açıklamaları hatırlattıktan sonra, Anayasa değişikliğinin gerçekleşerek cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi durumunda Gül'ün yeniden aday olacağını söylediğini bildirdi. Gazete, Gül'ün, "Türk ordusunun, seçimin ve demokratik sürecin sonucuna saygı göstereceğine kuvvetle inanıyorum" sözlerine yer verdi. Yazıda, Gül'ün laik kesimden de yakın dostlarının olduğu, buna karşın AKP'nin, ülkeyi Batı'ya yaklaştıran politikalarına rağmen laik kesmin güvenini kazanamadığı savunuldu. AKP'nin "gizli gündemi" olduğu şüphelerinin, zinanın suç kapsamına alınması ve alkol yasağı gibi uygulamalarla ciddiyet kazandığı da yazıda ifade edildi. AKP'nin 22 Temmuz seçimleri öncesinde milletvekili listesinde yaptığı değişikliklerle merkeze oturma yolunda önemli bir sinyal verdiği de belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber