Baba müdür olunca tez çabucak bitti!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN - Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi Şeyma Alkan, geçen yıl kapsamlı bir anketle başarılı bir tez çalışması yaptı! Tez konusu 'kopya çekme zararları', tez aracısı da Silifke Milli Eğitim Müdürü olan babası Kazım Alp Alkan'dı. Baba Alkan teze yönelik anketi, Kaymakamlık oluru aldıktan sonra okullara yaptırdı.

Milli Eğitim Müdürü Alkan, 18 Mayıs 2006'da Kaymakamlığa başvurup kendilerinin uygun gördüğü bir anket çalışması için izin istedi. Kaymakamlık olur verdi. Anketin okullara duyurusu, Şube Müdürü Adem Budak imzalı bir yazıyla yapıldı. Türk Eğitim-Sen Silifke Temsilcisi Hüseyin Melekoğlu, müdür Alkan'ın, okul müdürleriyle değerlendirme toplantısında anket formlarını bizzat dağıtarak, ricada bulunduğunu söyledi:

"Müdür beye 'Neden böyle bir şey yaptınız?' diye sordum, 'Sakıncalı bir şey değil, olabilir. Çünkü okulları ilgilendiren bir konu' dedi. Makam ve yetkisini kullanarak kızının tezi için anket formlarını dağıtması, okul müdürlerine rica etmesi yanlış. Sonuçta bütün anket yaptırılıp kendisine teslim edildi. "

Müdür Alkan ise üç lisede 1336 öğrenci ve 147 branş öğretmeni, 13 ilköğretim okulunda 1631 öğrenci ve 171 branş öğretmenine uygulanan anketin ilçe için yararlı olabileceği görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber