Sürekli geniz akıntısı, alerjik nezle ve sinüzit habercisi olabilir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- SÜREKLİ GENİZ AKINTISI ALERJİK NEZLE VE SİNÜZİT HABERCİSİ OLABİLİR

- KTÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. TEVFİK ÖZLÜ:

- ?SÜREKLİ GENİZ AKINTISI ALERJİK NEZLE VE SİNÜZİT BULGUSU OLABİLİR?

- ?GENİZ AKINTISI, ANTİBİYOTİK, ÖKSÜRÜK ŞURUBU VE HAPLARLA ORTADAN KALDIRILAMAZ?

BEKİR KOCA

TRABZON (İHA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sürekli geniz akıntısının alerjik nezle ve sinüzitten kaynaklanabileceğini söyledi.

KTÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlü, boğazda yanma, gıcıklanma hissi, devamlı yutkunma ve boğaz temizleme ihtiyacının alerjik nezle ve sinüzit bulgusu olabileceğini kaydetti. Bu belirtilerin görüldüğü hastaların özellikle başını yastığa koyduğunda genizde geriye doğru bir akıntı hissettiklerini belirten Prof. Dr. Özlü, geniz akıntısı hasta için son derece rahatsızlık verici olduğunu dile getirdi.

Bazı hastalarda ise uzun süreli öksürük görüldüğünü kaydeden Prof. Dr. Özlü, ?Hastalar çoğu zaman boğazlarında rahatsızlık veren bir balgamın varlığından söz ederler ve öksürmelerine rağmen bu balgamı koparıp atamazlar. Zaman zaman artma ve azalmalar şeklinde seyredebilen bu durum antibiyotikler, öksürük şurupları ve haplarıyla ortadan kaldırılamaz? dedi.

Geniz akıntısından nedeni ortaya konduktan sonra uygun bir tedaviyle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Prof. Dr.Tevfik Özlü, uzun süreli geniz akıntısı olan hastaların sinüzit ve alerjik hastalıklar yönünden araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber