Bombayı söylersen yakarım

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay Yıldırım'a ait olduğu iddia edilen bombaların ele geçirildiği evin sahibi Demirtaş'ın bombaları gören yeğenini, ?Kimseye söyleme. Yakarım seni? diye tehdit ettiği ve ihbarın bunun üzerine yapıldığı öğrenildi

Ümraniye'de bir gecekondunun çatısında ele geçirilen 27 adet savunma ve taarruz tipi el bombası ve TNT parçalarının sahibi olduğu iddia edilen emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın bombaları askerde komutanı olduğu Mustafa Demirtaş'a emanet ettiği öğrenildi. Demirtaş'ın ifadesinde en çarpıcı olansa Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve Bekir Öztürk'ün adı Susurluk kazasıyla gündeme gelen emekli paşa Veli Küçük'le sık sık görüştükleri.

TEKİN BOMBALARI BİLİYORDU

Demirtaş'ın polise verdiği ifadesinde emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Danıştay saldırısıyla gündeme gelen ve bu nedenle intihara teşebbüs eden emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Tekin'i intihar etmek istediği sırada hastaneye yetiştiren emekli astsubay Oktay Yıldırım ve Kuvayi Milliye Derneği kurucularından Bekir Öztürk'ün sık sık görüştüğünü söyledi. Yıldırım'ın Tekin'in sağ kolu olduğunu belirten Demirtaş ifadesinde, Muzaffer Tekin'in bombaların Ümnariye'deki evde saklı olduğunu bildiğini kaydetti. Oktay Yıldırım, bombaların yakalandığı evin sahibi Mehmet Demirtaş ve evde yaşayan Demirtaş'ın yeğeni Ali Yiğit önceki gün tutuklandı. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ise bombaların ele geçirilmesinden sonra gazetelere verdiği Yıldırım'a destek veren demeçlerinin ardından gözaltına alındı. Susurluk davasında ifade vermeye gitmeyen Veli Küçük hakkında ise herhangi bir işlem yapılmaması dikkat çekti.

BABASI DUYUNCA İHBAR ETTİ

Demirtaş, evinde oturan ve evin önündeki büfede çalışan yeğeni Ali Yiğit'in 'Bombalar kime ait' şeklindeki soruları üzerine Demirtaş'ın "Sakın kimseye söyleme, yakarım seni" dediği belirtildi. Ali Yiğit, tedirginliğini babasına anlatınca, babası endişe duyarak polise ihbarda bulundu. Yiğit, Tekin ve Öztürk'ün Demirtaş ile evin önündeki büfede sık sık biraraya gelerek, çay içtiğini de belirtti. Oktay Yıldırım askerde Mehmet Demirtaş'ın komutanıydı. Askerden sonra da Demirtaş ile irtibatını kesmeyen Yıldırım'ın Demirtaş'a "Bu bombaları benim için saklar mısın" dediği ve Demirtaş'ın bombaları evinin çatısına gizlediği ileri sürüldü. Ele geçirilen özel yapımlı 30 bombalık kasadan 27 adet el bombası çıktı. Eksik olan 3 bombanın ise nerede olduğu belirlenemedi. Cumhuriyet gazetesine ardarda 3 kez aynı tip el bombaları atılması ise dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber