Bakanlar Kurulu, 3 yasa tasarısını TBMM'ye gönderdi

Haber Giriş : 05 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, 3 yasa tasarısının TBMM'ye sevkedilmesini kararlaştırdı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Şahin, Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkındaki Kanun Tasarısı, Tarım Sigortaları Kanun Tasarısı ile Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasıyla Desteklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sevkine karar verildiğini bildirdi.

Belediyeler Kanunu Tasarısı ve Büyükşehir Belediyeleri Kanunu Tasarısı ile bunun dışında 8 ayrı alanda düzenleme öngören kanun tasarılarının toplam 294 maddeden oluştuğunu, bunun 28 maddesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü belirten Şahin, kalan 266 maddenin de önümüzdeki günlerde TBMM ele alınacağını anlattı.

Kamu İhale Yasası'nın, özellikle kamu yatırımlarının çok geç tahakkuk etmesine yol açtığını ve yatırımları geciktirdiğini tespit ettiklerini söyleyen Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı ve Bayındırlık ve İskan Bakanı'na 3'lü çalışma yaparak şeffaflık ilkesinden asla taviz vermeden Kamu İhale Kanunu Tasarısı'nın yeniden gözden geçirilmesi talimatını verdiğini bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, "Sayın Başbakan şu saatlerde bir yurtdışı gezisine çıkacak. Acaba hangi ülkeye neden gidiyor?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bunu Başbakan'ın kendisine sorabilirsiniz. Ben bilmiyorum. Sayın Başbakanımızın yurtdışı gezileri mutlaka bir ihtiyaçtan doğmuştur. Türk dış politikasının gereği olarak yapılan bir çalışmadır, bir seyahat değildir. Mutlaka devlet işini çözmeye ve yönlendirmeye yönelik bir çalışmadır. Gündemini bilemediğim için sorunuza net yanıt veremiyorum."

Mehmet Ali Şahin, "Kamu İhale Kanunu geçen yıl değişmişti. Bu yıl da neden değiştirilmesini gerek duyuldu" sorusuna karşılık da kendi bakanlığına ait ihalelerde de çeşitli sorunlar yaşandığını, bazı yatırımların temellerinin hala atılamadığını belirtti. Tesislerin yapımında gecikmelere yol açan bu yasanın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Yatırımlardaki gecikmeyi önlemek ve bu süreci kısaltmak mecburiyetindeyiz" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber