Mesut Yılmaz: Önümüzdeki dönem kaos artacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz, önümüzdeki dönemde meclisin büyük ihtimalle AK Parti, CHP, MHP ile bağımsız milletvekillerinden oluşacağını, bu durumda da mecliste gergin bir ortamın yaşanacağını ve kaosun artacağını savundu.

Yılmaz, 1 Nolu Seçim Bürosu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, 2002 seçimlerine Türkiye'nin '40 satır mı 40 katır mı' diyerek girdiğini, bu süreçte da AK Parti'ye güvenilerek seçime girilirse Türkiye'nin karanlık bir tünele gireceğini iddia etti.

Seçimlerden sonra meclise AK Parti, CHP ile MHP'nin de girebileceğini, bunun yanında Demokrat Parti'nin de girme şansının olduğunu anlatan Yılmaz, "Doğudan bağımsız aday olan kişiler de meclise gideceği için önümüzdeki dönem mecliste bir tarafta AK Parti ve CHP diğer tarafta MHP ve bağımsız milletvekilleri arasında gergin bir ortam yaşanacak ve kaos artacak. Böyle bir tabloda meclis alevlenecektir ve mecliste sadece toplumu geren meseleler tartışılacak, halkın meselelerinden uzak kalınacaktır diye düşünüyorum." dedi. Yılmaz, böyle bir ortamda dahi merkez sağda birleşmeyi savunacağını ve gerekirse tek başına dahi merkez sağı temsil edeceğini dile getirdi.

"2002 seçimlerine Türkiye maalesef '40 satır mı 40 katır mı' diyerek girdi" diyen Yılmaz, "Bu süreçte eğer AK Parti'ye güvenilerek seçime girilirse Türkiye yine karanlık bir tünele girecek. Şu an Türkiye'de siyasi kutuplaşma ve çekişme yaşanıyor. 1.5 sene evvel Rize'ye geldiğimde siyasete döneceğimin sinyallerini verdim. Fakat sadece benim dönmem bir boşluk doldurmaz. Merkez sağda bir birlik lazım dedim. Fakat ben konuştukça basına yanlış şeyler aktarıldı. ANAP ve DYP'nin olduğu gibi benim ailemin kökeni de DP'ye dayanır. Son seçimlerde bu görüşteki oylar bölündü. Bu sayede AK Parti aldığı oy oranını kendisi bile tahmin edememişti." diye konuştu.

AK Parti ve CHP'nin Türkiye'yi gerdiğini ileri süren Yılmaz şöyle devam etti: "Türkiye bu gerginliği kaldıramaz. Şu an Türkiye'nin başında terör belası var ve Kuzey Irak'ta Kürt devleti kuruldu. Böyle bir durumda ortamı germek ülkeye bir yarar getirmez. AK Parti ve CHP böyle bir ortamda laiklik kavgası yapmaktadır. Çünkü samimi değillerdir, kaygıları sadece oydur. Savundukları iddialar boştur. Geçmişte DP, Adalet Partisi ve ANAP döneminde din kavgası olmamıştır."

"DP ÇATISI ALTINDA ADAY OLMAK İSTİYORDUM"

Yılmaz, DYP ve ANAVATAN'ın DP çatısı altında birleşmesi için çok uğraş verdiğini, ancak iyi niyetinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Bunun kendisini çok üzdüğünü kaydeden Yılmaz, "Benim kafamdaki düşünce DP çatısı altında birleşmek ve oradan aday olmaktı. Ama benim bu arzum yanlış anlaşıldı ve başka hesaplarımın olduğu düşünüldü. Bu iyi niyetimin yanlış anlaşılmasına üzüldüm. Ben siyaseti hizmet için yaparım. Fakat hizmet AK Parti'nin yaptığı gibi sadece kendi görüş çemberi içindekileri tatmin etmek için yapılmamalıdır. Eğer böyle bir siyaset yapmasalardı biz Ardeşen'de gördüğümüz ilgiyi görmezdik." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber